Hanımlar Merhaba,
Benim iki oğlum var.
(Herkesin yavrusunu Allah bağışlasın)
Biri 4. Sınıf biri bu sene 1. Sınıfa başlayacak.
Abisinin okuduğu okula kayıt yaptırmak istiyorum buyuk oğlum 3. Sınıftayken bu adresten taşındık, adresimiz orda gozukmediğinden mudur yardımcısı okula gelmeniz gerek diyip duruyor.
(Cok yuksek ihtimalle para isteyecek)
Cunku gecen hafta gidip form doldurdum. Tum bilgiler var orda. Konuşma tarzından zaten anlaşılıyordu durum.
Abisi o okulda olduğundan yasal olarak yazdırma hakkımız olduğunu biliyorum. Oğretmen arkadaşlar daha iyi bilirler.
Bahsettiğim bu okul devlet okulu gibi gorunen ancak mudur ve oğretmenlerinden zorlaması ile ozel okullarla yarışan bir okul.
1. Sınıfta velilerden yapılması istenenler
Bilgisayar, projeksiyon cihazı, sınıfa dolaplar, kutuphane, oğretmen masası sandalyesi, ecza dolabı, temizlik malzemeleri, A4 bu ve bunun gibi bir cok şey isteniyor.
Veliler olarak okula elimizden geleninde fazlasını yapıyoruz. Tabiki herşey cocuklarımız icin. ( Yapılan bağışlarla yapılıyor herşey denmesin diye yazıyorum bunun)
Şimdi yarın okula gidip mudur yardımcısı ile goruşucem;
300-500-1000 tl gibi rakamların kabul edileceğini hic sanmıyorum.
Oraya kaydı cıkan cocuklardan bile 1000 tl istenmiş.
Acıkcası yıl icersinde bu kadar masraf olacağını bile bile de bağış yapmak icimden gelmiyor.
İlce milli eğitimi aradım bununla ilgili, şikayet etme hakkınız var ancak onlarda cocuğunuzun kaydını almaz yada yaptırım uygular diye sacma sapan bir cumle kurdu.
Ucret talep edilirse ne yapmalıyım?
Nasıl davranmalıyım hic bilmiyorum, başına boyle bişey gelen oldu mu? Akıl akıldan ustundur fikir yardımlarınızı rica ederim.
Not: Konuyu Nereye acmam gerektiğini bilmiyorum.
Acil bir konu olduğundan bir derdim var kısmında kalabilir mi cok rica ediyorum