Kızlar merhaba. İcim bi tuhaftı butun gun.. Coğunuz eski konularımı biliyorsunuz kısaca ozet gecmek gerekirse 1 senedir evliydim eşimle yaşadığımız bi tartışma sonucu evi terkettim . 2 bucuk ay oldu hemen hemen. Sinirle ofkeyle yaptığı fevri girişimlerden bıkmıştım. Sırf gozdağı vermek icin boşanma lafı dilinden duşmuyordu son zamanlarda. Bi icraat yok tabi amac goz korkutmak, sindirmek. En buyuk sorunumuz maddi olarak babasına bağımlı olmasıydı. Ve sırf onlara yaranmak icin beni peşinden surukleyip duruyordu haftanın 2 gunu net onlardaydık. Zamanla sıkıldım bu durumdan. Benim ailem uzakta ayda yılda bir goruyorum.. Babamla cocukluğumdan beri sorunlu bir ilişkimiz vardı son 2 senedir hic goruşmuyordum. (Babamı kaybettim yakın zamanda) Bayramda seyranda ben ağlayıp sızlarken gidip millete sahte guluşler atmak, hizmetlerini yapmak zoruma gidiyordu bazen..
Neyse, durum boyle olunca bir halta yaramıyor oldum. Gelinlik beklentilerini karşılayamadım. Bunların gelini kocaya boyun bukecek, kaynananın dizinin dibinden ayrılmayacak, saygıda kusur etmeyecek, kocasını sayacak yuceltecek. Burada bir sorun var (!) demem cok yadırgandı.
Eşim maaşlı calışmam, emir altında calışmam, kendi işimi kuracağım, kendi işimin patronu olacağım, maaşlı işte calıştığım parayı her turlu kazanırım ben, maaşlı işle ev gecindirilmez.. bu kafa yapısında bi insan. Okudu bolumunu birincilikle bitirdi guzel de bir mesleği var ama malesef akıl denen birşey yokmuş. Oysa bu adamın aklına zekasına hayrandım ben bir zamanlar. Evlenmeden once bana vadettiği hicbişeyi yerine getirmedi. Onaylamadığım bir iş yapıyor. Pazar tatili bile yok. Yıllık izni yok. Lily bu hayata katlanacak. Oturacak evde duvarları izleyecek . Balayına gitmediğimiz gibi beraber bi kahvaltıya , dışarda yemeğe dahi gitmedik . Şu şartlar devam etseydi de buncacık şeyler hep hayal olarak kalacaktı eminim. Yeter dedim cektim gittim işte.
Hatırlarsanız evi terkettiğim gun ailesine haber verdiğimden , babasının oğlunu aradığından ve tartıştıklarından bahsetmiştim. Eltimden alıyorum haberlerini adam hÂl kus ailesiyle goruşmuyormuş. İnzivaya cekildi herkesten uzaklaştı. Eş ailesi beni arayıp sormuyor fakat ayrılmamızı da istemiyorlarmış oğullarına iş arıyorlarmış birilerini aracı ediyorlarmış fakat oğulları kabul etmiyormuş .
1-2 hafta sonra yurtdışına ailemin yanına gidiyorum kızlar. Ailemin Turkiye ’deki evindeydim bunca zamandır. Orda kalacağım bi kac ay. Ozledim annemi. Gidip biraz kafamı dinleyeceğim. Annem bir kac ay kalırsın sonra beraber doneriz ararız bunları biz acıyoruz davamızı alıyoruz eşyamızı deriz diyor. Bakarız ne tepki verdiklerine gore şekillenir herşey diyor. Acele karar vermemi istemedi annem hic bi zaman. Bi cok kez tepemin attığı avukata gidiyorum diye evden cıktığım oldu annem sakinleştirdi beni her seferinde. Aklı selim hareket et eşyan dursun, isterse atsın satsın sadakan olsun eşyadan kime ne dedi. Sen bi toparlan ondan sonra gereken neyse beraber yaparız orda yalnız başına hareket etme dedi..
İcim dediğim gibi bir tuhaf.. bu işin sonu ne olacak bilmiyorum. Ne olacağını tabiki kestiriyorum da bazen işte bi mucize olur da adam kıvama gelir mi acaba diyorum. Kuyruğu sıkışınca, kaybedeceğini anlayınca akıllanır mı diyorum.. Boşanacağım diye asan kesen o olduğu halde oyle bir girişimde asla bulunmadı. Benimle hic iletişim de kurmadı. Sadece ben gittikten 2 hafta sonra engeli actı wp ’tan. Sanırım hÂl Turkiye ’de olmam bile ona bir umut. Ama kalmam gerekiyordu babamın olumuyle ilgili işler vardı yapmam gereken. Goreceğiz kim kimi sindirecek. Ayağımı direyeceğim . Kendimi her turlu duruma hazırladım zaten. Sinen ben olmayacağım. Sacma sapan şeyler uğruna cok kolay gozden cıkartılıyorsam da oturup şukrederim ancak erkenden kurtulduğum icin..
Şimdi kızlar gideceğim annemlerin yanına bi kac hafta icinde . Kimbilir belki de temelli. Aklıma hep yengemin soyledikleri geliyor. Kızı 5 senelik evliliğini bitirip cocuğuyla baba evine donmuştu. “Yuzunu gulduremedim” demişti yengem. En son başka şehire taşındı kız orda cocuğuyla kendine yeni bi hayat kurdu. Bu eş ailesi de bana hep oyle derdi. O evde artık yadırganırsın, goze batarsın, eskisi gibi olmaz vs.. Amac aklımı celmek. Annemle bi sorunum olmaz, erkek kardeşimle de oyle. Kız kardeşimle biraz gecinemeyiz evvelden beri. Yaşlarımız yakın. İcimde bi korku , endişe yok değil.. Herşey guzel olur mu sizce kızlar?