Merhaba, izninizle size bir konuda danışmak istiyorum. Hepimiz iyi kotu Muslumanız, en azından coğumuz, iman ediyoruz, ibadetlerimizi yerine getirmeye calışıyoruz, dua ediyoruz vs. . Sorumsa benim ve annemle ilgili.

Ben ve annem, dua ettikce hayatımızda birtakım şeyler iyiye gidiyor, evet, ancak dua etmeyi bıraktığımızda ise işlerimiz aksıyor, kotuye ve tersine gidiyor. Neden boyle oluyor, bu, neye delalettir?

Mesela ikimizin de yıldızının duşuk olduğunu biliyoruz, en azından oyle tahmin ediyoruz, bununla bir ilgisi var mıdır?
Yoksa ilahi bir mesaj mi verilmek isteniyor bize?

Dua etmeden de, surekli dua etmek zorunda olmadan da hayatında her şeyin yolunda olan insanları gorunce, şahsen şevkim de kırılmıyor değil acıkcası. Şu acıdan kırılıyor, hÂşÃ‚ belki gunaha giriyorum, ama sanki Allah bizi dua etmeden hic sevmiyormuş gibi... Tabii ki yuce Yaradan'ın dua etmemize ihtiyacı yok, ben dua ettim diye, summe hÂşÃ‚ gucunde veya başka bir şeyinde değişiklik olmayacak. Yine de o zaman bunlar neden, diye sormadan da edemiyorum acıkcası.

Mesela annemin hayatı, cok mutsuz 2 evlilik, bunların yarattığı sorunlar, maddi sıkıntılar, olumler ve insanlardan yediği onca kazık ile dolu. Niye onun da, benim de bir de dua etmezsek hayatımız tepetaklak oluyor? Niye feraha cıkamıyoruz? Niye bu kadar iniş cıkış var? Niye bir turlu uzun sure duzluğe varamıyoruz?

Nereye soracağımı bilemedim, o yuzden son care buraya sorayım dedim.

Bu arada, annem benim gibi değildir, hic bunun sorgulamasını yapmaz, dini itikadı tamdır. Ben de Muslumanım ancak bu tip sorgulamaları genelde ben yaparım. Dua etmekten şikayetci de değilim yanlış anlaşılma olmasın. Sadece bazı kişilerin dua etmekle uzaktan yakından alakası yokken, hayatlarının bizden daha iyi olması bana adaletsizlik gibi geliyor hepsi bu. Bazı arkadaşlarım neredeyse hic dua etmezler, en azından oyle bir izlenim veriyorlar. Ama her şeyleri var, orneğin maddi durumları iyi, evleri, duzenleri var. (Mesela, hafta sonu bir yerlere gitmek onlar icin sorun değil ancak benim icin sıkıntı, maddi ve manevi acıdan.) Benim sahip olmak istediğim ama bir turlu olamadığım bircok şeye sahipler. e tabii ki şu ana kadarki omurleri boyunca bizim kadar hayati sınava tabii tutulmamışlar, anlattıkları ile kendiminkini kıyaslıyorum.

Bilmiyorum, duygularım karışık.

Her turlu oneriye acığım; spirituel oneriler, dini oneriler, zikir okuma, dua tavsiyesi, karma, reiki, theta healing, kişisel gelişim...her turlu oneriye acığım. Yeterki hayatım biraz normale donsun. Cevaplarınıza ve eleştirilerinize de aynı şekilde. Ancak makul yaparsanız eleştirinizi, zaten ağır bir yuk var omuzlarımda... ://

Herkese şimdiden teşekkurler. İyi akşamlar.