Kayınvalidemi ilk gorduğumde daha doğrusu tanıştığımda aramızda guzel diyalog kurabileceğimi duşunuyordum. Duğun gunu genel acıdan baktığımızda gelin arabasında benim arkadaşlarımın olmasını ya da ablam kuzenim olmasını istemem onların adetine gore değilmiş,onların adetleri tamamen gelini kayınvalide ve kayınpeder arabayla alır şeklindeymiş. Herkes kadar Stresli olduğum duğun gunumde bu durumun yaşanması beni cok uzdu gelin arabasında ağlaya ağlaya gittim. Acıkcası korktum cunku eski gelenekleri kendi hayatlarında da devam ettiren bir aile olduğunun bir sinyali mi diye duşundum.Nitekim sezgilerim beni yanıltmadı duğunden sonra da coğu kez uzuldum. Orneğin;bir duğun var siz gidin,pazar gunumuzun tek tatil gunu olmasına rağmen planlar yapmalar gitmesen ayrı gitsen ayrı sıkıntı,sabahtan gece eve donene kadar yanında durmamı istemesi gibi gibi şeyler.Bir de bunlara ilave olarak oğluna daha onceden istediği bir kızı bir akraba toplanma gununde nasıl neler yapıyor iyi mi diye sorması… Bilemedim insan ilişkileri iyi bir insan olmasam idare edemezdim 1-2 aylık gelinken yaşadım daha unuttuğum cok şey var baskılanma anlamında.
Şimdi asıl sorum şu;başka bir şehirde kayınvalidem haftaya bacağından ameliyat olacak yanında da refakat icin kuzeni kimseye gerek yok burada yaşıyorum zaten rafaketinde yanındayım bu hastanede bende cok kez ameliyat oldum tanışıyorum rahat olur demiş. Acıkcası refaketini yapmakta yaşadıklarımdan sebep icimden gelmiyor ama teklif etmemde gerekiyor bende kalayım diye fakat istemiyorum da nasıl yapmalıyım sizce ??