2018 kasım ayında dunya turumu paylaşmak icin bir Youtube kanalı actım. Yaklaşık 10 ay sonra kanal bin abone ve 4000 saati gecti ve 20.09.2019'da
Youtube partnerlik programına kabul aldım. Fakat Youtube tam 1 gun sonra 21.09.2019'da gecersiz trafik nedeni ile kanalın para kazanma ozelliğini kapattı. Tum itirazlarım ve araştırmalarım sonuc vermeyince, once tum videolarımı sonra kanalı ve Youtube icin ozel kullandığım Gmail hesabımı sildim.
11 ay once yeni bir Gmail hesabı alarak aynı isimle yeni bir kanal actım. Tum eski videolarımı 1 ayda yukleyip, yeni videolarım ile devam etmeye başladım. Kanal şubat ayında duyulmaya başladı. Buna takiben eski videoların da izlenmeleri artmaya başladı. Yeni kanalım ile Youtube partnerlik programına tekrardan kabul aldım. 2 hafta boyunca para kazanma ozelliği acık kalan kanal, 15.02.2020'de yine gecersiz trafik nedeni ile Google AdSense hesabı devre dışı bırakıldı.
İlk AdSense kapanma tecrubeme dayanarak itiraz etmeden once iyice araştırıdım ve Oynatma Konumu" bolumlerinde bazı şupheli durumları fark ettim. Bilgim dışında yapılan bu işlemler icin gerekli tedbirleri aldım. Yaptığım incelemelerde şupheli trafik gonderen uygulama, URL ve IP adresleri sıraladım. Almış olduğum onlemler arasında tum videolarımı duzenleyerek "Yerleştirmeye izin ver" iznini kaldırarak YouTube platformu dışında herhangi bir yerden trafik gelmesini onleyerek reklam verenlerin istemedikleri platformlarda yayınlamasını engelledim.
Tum yaptıklarımı forma yazıp Google Adsense hesabım icin bir itiarz formu oluşturdum. Fakat maili atar atmaz;
"Gecersiz trafik nedeniyle devre dışı bırakılan Google reklam yayıncısı hesaplarının kullanabileceği Gecersiz etkinlik itiraz formu yoluyla bizimle iletişim kurdunuz. Ancak aşağıdaki nedenlerden bir veya daha fazlası yuzunden başka bir işlem gercekleştiremiyoruz" diye bir mail adım.
1. Gecersiz etkinlik itiraz formunu doldururken gecersiz veya devre dışı bırakılmış bir hesapla ilişkili olmayan bir yayıncı kodu girmiş olabilirsiniz. Devre dışı bırakma ile ilgili bilgilendirme e-postasında sağlanan yayıncı kodunu ("pub-xxxxxxxxxxxxxxxx" biciminde olmalıdır) kullanarak yeniden deneyebilirsiniz.
2. Girilen yayıncı koduyla ilişkili hesap devre dışı değil.
3. Hesabınız icin zaten bir itiraz gonderildi ve inceleme devam ediyor. Yinelenen itiraz istekleri
Tekrar kontrol ettim yayıncı kodum doğru ve bu ilk itiraz formum. Formu 2. kez yolladım 1 saniye icinde tekrar aynı cevap geldi. Bu zamana kadar kanalıma ne farklı bir kanaldan trafik cektim ne de telifli bir video yukledim. Tum videolarım orjinal kendi seyahat videolarımdır. Şu an kanalımda 78 ozgun icerik ve 40 bin abonesi var fakat hic para kazanamadım. Adsensimi aktif etmenin bir yolu var mıdır? Yardımlarınızı rica ediyorum...
Ozgun icerik gecersiz tıklama nedeni ile Adsense kapandı!! yardım!!
YouTube0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Ozgun icerik gecersiz tıklama nedeni ile Adsense kapandı!! yardım!!