Merhaba sevgili dostlar. Konu oldukca basit gorunuyor evet ama yine de burada oyle guzel bakış acılarıyla karşılaşıyorum, oyle guzel yonlendiriliyorum ki ne zaman başım sıkışsa, bunalsam buradayım
Ben anadolunun kucucuk bir şehri olan karaman da doğdum buyudum 20 yaşına kadar da orada yaşadım. Kucuk şehir olunca insanı da ona gore oluyor. İnsanları yadirgayanların , on yargililarin , serserilerin dolu olduğu bir sehir. İstediğim gibi giyinebilmek hep hayalimdi. Karaman da oyle giyinemiyordum ve cocuk veya genc kız iken ailemin sozunu de dinlemek zorundaydım. Ben giymeye kalkissam bile onlar izin vermezdi zaten. Ama kapanmak gibi bir niyetim yoktu , dindar da değildim. Dolabıma mini elbiseler , etekler , uzun cizmeler doldurdum zevkime gore. Bir gun onları giyebilecek ortam bulduğumda gitmekti niyetim.
İstanbul da universite kazandım. Burada artık ozgurdum. Yaşım da 20 oldu. İstediğim gibi giyinebilmek hakkım diyerek triko mini bir elbiseyle uzun cizmeleri kombinledim. Adalar seyahatine cıktım. İstediğim gibi giyinmek , uzerime yakışanı giymek cok da hoşuma gitti bana gercekten iyi hissettirdi. Guzel gunun anısına fotograflar cekindim paylaştım da
Annem babam bunları gorunce kacınılmaz bir tartışma cıktı. Zaten goreceklerini bilerek paylaşmıştım. Cunku benim boyle biri olduğumu bilip , kabul etmeleri gerek. Gizlim saklım yok , kotu bir niyetim de yok. Ya da ben acık giyindim diye universiteye gitme amacım da değişmedi. Aynı kişiyim dun neysem bugun de oyum. Buraya gelince değişmedim. Zaten boyle giyinmek istiyordum. Giyim tarzım beni daha az hanımefendi yapmaz , daha ahlaksız biri de yapmaz. Kiyafetle olculemez bir insanın nasıl biri olduğu. Bunları anlattım ama yine de fotoğrafları kaldır, elalem ne der muhabbetleri dondu. Kaldırmak istemiyorum. Ben artık iyi hissetmek istiyorum ya bu kadar basit. Yıllar boyu ceşitli sebeplerle kaybettiğim oz guvenimi istiyorum. Belki beğenilmek istiyorum. Bunlar kotu bir şey değil ve beni kotu yapmaz. Gunah diyorlar onları uzmemek icin ağzımı acamıyorum ama benim goruşlerim onlarınki ile farklı. Ama bunu da soylersem iyice aramızdaki ilişki sallantiya uğrayacak. Televizyonda boyle giyinen oyuncuları gorunce yadirgamiyorlar , ya da kalabalık şehirlerde . Ama ben giyince sanki dunyada tek acık giyinen benmişim gibi tepki veriyorlar. Onları da anlamaya calışıyorum. Niyetim asla ailemi uzmek değil. Ama ben onları uzmek amaclı bir şey yapmadım ki. Ben istediği gibi giyinmenin bir hak olduğunu duşunuyorum. İnsanlarımız da giyime gore birbirini yargılamayı ve rahatsız edici tutumlarda bulunmayı gun gectikce bırakacaktır diye umuyorum. Ailem tam tersi gibi duşunuyor. Anlaşmak zor gibi gorunuyor..