Selam kızlar, aslında uzmana danışmak gereken bir konu ama ne duşunduğunuzu sormak istedim. Ben mi buyutuyorum yoksa haksızlığa mi ugruyorum sizce?
Dun annemi pazara goturdum tek yorulmasın diye. Tur atıp geldim ki hala ilk tezgahta sebze seciyor. Pazarcı da gerilmiş bakıyor. Her pazara gidisimizde pazarcilar azarlıyor, bu sefer ben gerilip adamlara kızıyorum. Anneme de kızıyorum. En son biri fasulye de secilmez ki diye kızmıştı.
Kulağına eğilip dedim ki " işin bitince beni ara, gelip eşyaları alayim. Cok uğraşıp milleti kendine bagirtma" ben boyle deyince insanların icinde bana bir bağırdı ki millet donup baktı. İnsanlar da şaşırdı kizim da şaşırdı. Elalem yaninda bizi azarlamak hep yaptığı şeydir. Bir saat aramayinca ben aradim nerdesin diye. Beni aramayip eşyalarla eve gitmiş. Ben de orada kızımla boş boş bekliyorum ki evine bırakayım. Arabada kalan eşyaları alıp kapısının onune bıraktım. Bugun de carşıda işi vardı oraya goturecektim, aradım ama gitmeyeceğini soyledi.
Yaşından dolayı boyle değil. Hep boyleydi. Cocukken de kuser bir hafta konuşmazdı. Hasta olmayı dilerdim ki benimle ilgilensin. Doverdi, ben size hic vurmadım der, ağlar. Universiteyken bile odevimi yaparken bir gun yanıma gelip sozle taciz etti. Cevap verdim.diye vurmaya başlamıştı.
Bir gun de bizim lisenin onunde bana essoglu essek diye bagirmisti. Soğuk havada kaban yerine okul ceketi giydim diye.
Arkadaş dost edinmez, benim arkadaşlarıma ailelerine, komşularıma aile sirlarimizi anlattı kac kez mahcup oldum uyardım yine fenalaştı.
Yedi aylık hamileydim, buyuk kızıma"sen ne bicim cocuksun" dedi birkac kez. "Oyle soyleme, bak bana da hep oyle soylerdin, ben kendimi hala degersiz hissediyorum insanların icinde. Cocukken sacımı tarardin, acilmayinca huyun kotu o yuzden acılmıyor derdin. Kardeşimle kavga ettik diye anlamadan dinlemeden elin kirilsin dedin bana. Kucukken namaz kilardim, bana kotu davranip namazinin kabul olacağını mi sanıyorsun derdin" dedim diye kavgaya tutuştu benimle. İki ay kustu. Yemek goturdum yuzume bakmadı, istemedi. Hamile halimle o kadar uzuntuye soktu beni.
Bize cok duşkun ama cok zarar veriyor, azarlıyor tersliyor kusuyor.
Cocukluğunda anne ilgisi gormemiş oyle soyluyor. Evliliği de cok kotu gecmiş. Ama biz peşinde koştukca boyle davranmaya hak goruyor galiba.
Eskiden başka anormal davranışları da vardı. Mesela sabah beste kalkıp camaşır makinesi calistirirdi. O saatte tum.pencereleri acardı. Eve bereket girsin diye. Babam da camiden gelir bağıra bağıra kufrederdi. Komşular bir yıl boyunca iyi sabrettiler. O sene sanki ikisi de aklıni yitirmiş gibiydi.
Mesela yeni tanistigi insanlara bizi şikayet ederdi. Bekarken bizim odamızda gardrop yoktu.cok eski bir sifonyer vardı, cekmecesini acınca yere devrilirdi. Biz de kıyafetleri diğer yatak odasindaki koltuğun uzerine katlayıp koyar, oradan alır giyerdik. Bir arkadasin annesine dedi ki bunlar cok dağınık kıyafetleri her yerde. Ben sasip kaldım, dolabimiz yok ki deyince kadin annemi bozdu. Bu sefer de beni niye insanlara rezil ediyorsunuz diye azarlıyor.
Sakin kalmaya calisiyorum ama sanki en yakınimdakiler beni sindirmek icin elinden geleni yapıyor. Annem canım, kendimi tutamayıp kavga edince de cok kotu vicdan yapıyorum daha kotu hissediyorum. Normal değil hasta diye mi duşunmeliyim?