Hocam Merhaba,
Temmuz Ayı'nda ilk tup bebek denememiz olumsuz sonuclandı maalesef.Eşimde hem sperm azlığı hemde hareket kabiliyeti azlığı mevcut.Yaşım 36...Buna rağmen bana 2 adet 1. kalite yumurta transfer edildi.
Sonuc olumsuz olunca sebepleri araştırılmaya başlandı.Sol yumurtalığımda 4 cm cikolata kisti olduğu ancak gebeliğe engel teşkil etmediği soylendi...
İlk olarak genetik testler istendi.Bunun sonucları şoyle:
1- Faktor I I (protrombin) G20210A gen bolgesinde GG (Normal)
2- Faktor V Leiden G1691A gen bolgesinde GA (Heterozigot taşıyıcı)
3- Faktor V 1299 A4070G gen bolgesinde AA (Normal)
4- MTHFR C677T gen bolgesinde TT (Mutant)
5- MTHFR A1298C gen bolgesinde AA (Normal)
6- PAI-1 4G/5G gen bolgesinde 5G/5G genotipe sahip olduğu belirlenmiştir.
Sonrasında histeroskopi yapıldı.Sağ tarafta hafif bir yapışıklık olduğu ve operasyon ile acıldığı bunun dışında rahimde hicbir bir anomali tespit edilmediği soylendi.CD 138'e bakıldı.Sonuc olarak immunhistokimyasal olarak cd 138 ile plazma hucresi saptanmamıştır sonucları cıktı.Bu sonuclar ışığında 2 .tedaviye yaklaşık 2 hafta sonra başlanacak.Bu sure zarfında bana bemiks,folbiol ve coraspin verildi.
Hatta tedavi aşamasında hibor adında bir kan sulandırıcı iğnede kullanacağım belki de gebeliğim boyunca bunu kullanmaya devam edeceğim soylendi.
Benim merak ettiğim,bu sonuclarla bende kanda pıhtılaşma sorunu cok mu ileri boyutlarda,gebeliğin oluşmama sebebi bu olabilir mi?Gebelik boyunca kullanılmasının bir zararı var mı?Doğumda yoğun kan kaybına sebebiyet verir mi?
Şimdiden cok cok teşekkur ederim...