Merhaba, ben evli ve calışan bir kadınım
Annemler benden 3 ay once 6 bin TL borc istemişti. Araba alacaklardı ve 6 bin lira eksikleri kalmıştı.
Borc isteme sebepleri paraları olmadığı icin değil, kendi paraları dovizde olduğu icin onun icinden bozdurmak istememeleriydi. Ben de bunu borc verdikten sonra oğrendim. Dovizleri olduğunu bilmiyordum.
Daha onceden de borc verdiğim oldu aileme. Ama o zamanlar cok daha cekinerek alıyorlardı ve hızlıca geri veriyorlardı en kısa zamanda.
Ben de buna dayanarak "ne zaman odersiniz" diye sormadım.
Nasıl olsa ellerine gecer gecmez verecekler diye duşundum.
Bundan 1 hafta once dovizlerini bozdurdular. 190 bin TL etmiş. Sohbet ederken soylediler. Ve herhangi bir yere gidecek bir para değil. Bankada duruyor. Ama benim 6 bin liradan henuz ses yok. Eşime de hic konusunu acmıyorum. Aileme karşı olumsuz duşunsun istemiyorum.
Acıkcası ailem dovizden kÂr edebilmek icin benim paramı TLde bekletmiş oluyorlar. Ki ben elime gecen her parayla altın alıyordum, 3 aydır alamamış oldum.
Sanırım biraz rahat davrandım. Buarada memurum ben yani duzenli ve standart bir memur maaşım var. Eğer 6 bin lirayı verirlerse ben de yatırım amaclı kullanacağım. Ama acil bir durumum yok.
Sizce paranın akıbetini sormalı mıyım? Siz olsaydınız napardınız? Acil ihtiyacım yok diyerek sormamalı mıyım? Yoksa paraları var diye cesaretlenmeli miyim?