Evliliğimizin uzerinden henuz bir bucuk yıl gecti, pandemi sebebiyle hamile kalmayı hic duşunmedim ilk yıl, sonraki sene ise korona gecirdikten sonra anksiyete ve panik ataklarım tekrar başladı. Ben bunlarla savaşırken “e hadi bebek sevelim, olmuyo mu? Yaşın gececek bir an once yap hadi” ciler pıt pıt etrafımı sarmaya başladı. Kulaklarımı kapattım ve terapilerime devam ettim, şimdi oldukca iyiyim, ilacı bırakmaya başladık, doz 5 mg ’a duştu ve onumuzdeki ay bırakacağım ilacı. Psikiyatrist kadın doğum uzmanı ile goruşmemi onerdi, folik asit vs icin… Onumuzde ki hafta icin randevu aldım, mutluyum derken hoooop bugun bir telefon tum enerjimi aldı goturdu.

“Yine seni sordular bebek var mı diye, ağız burun eğiyorlar. X seninle aynı donem evlendi doğurdu ya…”

Konuşmanın devamını hatırlamıyorum, ama ne kadar kotu insanlar var bazen gozlerim doluyor. Dollenip dollenmediğime kafa yorana mı? Bu durumdaki hassasiyetimi bildiği halde yuzume tokat atar gibi, bunları bana anlatana mı kızıp, uzuleyim bilemiyorum. Bir de bu surekli hamileliğime kafayı takan aile, instagram vs ’de bir iki kez sormuştu diyalog aynen şu;

Erik mevsimi gelmiştir gibi bir paylaşım yapmıştım.

“Kız hamile misin yoksa?”
“Hayır henuz duşunmuyoruz.”
“Aaa bizim X hamile, duymuşsundur. Yap sende artık, sonra olmaz bak.”
“İnşallah, hazır hissettiğimizde istiyoruz.”

Artık boyle X ile kıyaslana kıyaslana kızdan da nefret edeceğim

Her şeyi gectim, belki fiziksel de bir sağlık sıkıntım olacak ve bebeğim olmayacak… Olamaz mı? Evlat sahibi olmakta, onu buyutmek de hic kolay değil. Sanki şehzade doğurdu da, saraya valide sultan oldu Bunu bir başarı, sosyal statu gibi gibi algılayıp anne olmamış evli kadınlara baskı yapmayı ne zaman bırakır ki bu elelalem?

Bekara ne zaman evleniyorsun.
Cocuğu olmayan cifte “ne zaman cocuk yapıyorsun!” diye sorulmaz.

Annemin arkadaşı geldi gecenlerde tesaduf bende oradaydım, bir iki saat oturduk kadın işimi sordu, havadan sudan konuştuk derken hic bebek sormadı. İlk defa biri sormayınca şok oldum ve dayanamadım ben sordum “Abla ilk defa biri bebek var mı?” diye sormadı, beni o kadar mutlu ettin ki anlatamam dedim. Kadının verdiği cevap kalbime dokundu;

“Benim 15 yıl cocuğum olmadı, o soru her geldiğinde kalbime bir bıcak saplanırdı. Ben şimdi bunu başkasına nasıl sorayım?”

Bu baskılar icin değil, artık gercekten istediğim icin karar verdik artık, umarım her şey yolunda gider