Merhabalar

Yıllardır burayı takip ediyorum, bir suredir de bdv başta olmak uzere forumda ilgimi ceken konulara yorum yazıyorum. Bugun kendi konumla sizleri rahatsız edeceğim biraz.

Oncelikle derdim cok buyuk değil. Ne dertler okudum burada, yeri geldi ağladım yeri geldi kadın arkadaşlarım adına eşlerine sinirlendim vs.. Ama kucuk de olsa kendime dert edindiğim bir konu var işte.

Direkt olarak benim kuzenim olmasa da, ailesel bağlardan oturu kuzenim dediğim bir akrabam var. Cocukken yediğimiz ictiğimiz ayrı gitmezdi, beraber buyuduk diyebilirim ancak orta son sınıftayken ailesiyle birlikte bambaşka bir şehre taşındığı icin yıldan yıla goruşur olduk. Son 2 bucuk senedir de hic yuz yuze goruşemedik pandemi sebebiyle. Sosyal medyada fotoğraf likelamak dışında bir muhabbetimiz kalmamıştı.

İlk kez gecen gunlerde yuz yuze geldik uzun zaman sonra. İlk başlarda gayet iyi konuştuk, nişanlandığım icin tebrik etti ve bir işe başlayıp başlamadığımı sordu. Ben de doktora oğrencisi olduğumu ve bir projede gorevli olduğumu ancak kadro acılırsa ve yeterli gorunursem hedefimin akademisyen olmak olduğunu soyledim. "Akademisyenlik garanti değilse sen ne olacaksın şimdi doktora bitince?" dedi. "Alanımda doktor unvanı almış olacağım ve evet bir iş garantisi yok. Şartlar gosterecek" gibi bir yanıt verdim. Buraya kadar cok normal konuştuk. Ondan yana en ufak bir iğneleyici tavır hissetmedim ama benim bu acıklamamdan sonra kahkaha atarak "ya sanki ameliyata falan mı gireceksin de doktor diyorsun?" dedi, ben şok oldum. Cunku kendisi asla eğitimsiz ve cahil biri değil. Ustelik hemşire. Yani nasıl olur da md ve phd farkını bilmez? Ben tıp doktoru olacağımı iddia etmedim ki? Kaldı ki doktor unvanı tarihte ilk olarak tıp fakultesi bitirenlere değil, doktora eğitimini tamamlamış kişilere verilmiştir. Ama o an yaşadığım şoktan dolayı boyle izah etmedim ve sadece "yok artık doktora oğrencisiyim ben, tıp değil" dedim gulumseyerek ve konu boylece kapandı. Biraz moralimi bozsa da bu tavrı, sonrasında sohbet normal ilerleyince ben de normale dondum ve tamamen aklımdan cıktı o anki tepkisi.

Ancak 15-20 dakika once, sanıyorum ki kendi calıştığı yerdeki bir doktorun bir sosyal medya paylaşımını atmış bana. Altına da "bak gercek doktorlar ne zorluklar cekiyor, biz sağlık calışanlarının işi zor" yazmış, sonuna da dil cıkaran emoji gondermiş. ( ) Espri mi yapıyor yoksa ciddi ciddi hala benim tıp doktoru olacağımı sandığımı mı duşunuyor emin olamadım. Ayrıca kendisi doktor olsa, hadi diyeceğim belki bu konuda hassasiyeti var o yuzden boyle davranıyor ama kendisi bambaşka bir meslek sahibi. Akrabam olduğu icin arada sırada da olsa denk geleceğimizi bildiğimden nasıl tepki vermeliyim kestiremiyorum. Mesajını yanıtsız mı bırakmalıyım yoksa?

Beraber buyuduğum insanın boyle sacma sapan bir konuda bana ikidir laf sokmaya calışmasını anlamlandıramıyorum. Yaptığı cocukca bir şey ama rahatsız edici buldum işte. Muhtemelen yarın bu konuyu onemsemeyerek hayatıma devam ederim ancak şu an akrabamla ilgili hayal kırıklığı yaşıyorum. Sizlerle de paylaşmak ve nasıl tepki vermeliyim konusunda fikir almak istedim.

Okuyan herkese teşekkurler şimdiden.