Merhabalar, onceki konularımdan bilenler şehir meselesinden erkek arkadaşım hakkını helal et deyip gitmişti.
Uzerinden tam 2 hafta gecti, bu 2 haftalık surecte bir gun olsun gozyaşım kurumadı. Ama icimdeki ofke de buyudukce buyudu.
2 hafta gectikten sonra kendisinden bir mesaj aldım dun. Mesajda karara vardın mı tarzında bir seyler yazıyordu. Şaka gibi degil mi helalleşip giden kendisi değil gibi bi de gelmiş karar verdin mi diyor.
Benim karara varabilecek durumum yok karar verip helalleşip giden sendin ben değil dedim. Boyle yol alamayız falan dedi. Sanki yol alacak halimiz kaldı, sanki bir yolumuz var gibi. Helalleşme durumunu ayrılık icin değil bana memleket demeyecegim dedigi halde memleket demek zorunda kaldigi icin soylemiş sartlar degismis vs vs. Inanın sartlarda da yine degisen bi sey yok ve dedigim gibi maddi manevi yine ailesinin yanında olabiliriz bu gozumde degil, aynı yerde yaşamamak kaydiyla.
Once biraz tripli kızgın sonra da duygusal ve daha yumusak konuşarak dondu dolastı beni onun memleketinde yasamaya ikna etmeye calıştı. Para pul borc harc inan gozumde yok ekonomik meseleler cozulur gel sehir konusunda sen de istersen cozelim diyor. Ya hu ekonomik meseleler zaten cozulecek seylerdi sen ayak diredin bu benim icin zaten hic sorun olmadi ki ve madem cozulecek bi seydi isteyince cozuyordun neden işleri bu kadar yokusa surdun ?
Ah insanoglu hep sınırlari zorlamak derdinde. Bir incelik yapinca istiyor ki devami gelsin dibine kadar sıyırayım . Şimdi cok mu mutlusun ?
Evliliğin yuva kurmanin aile olmanin bahsettigi seylerden cok daha ote olduğunu bunun icin hayata gec kaldigini soyledim. Bana bir kez gonlun olsun diyebilseydin eger benim her seyden vazgececgimi dunya alem bildi sen bilip diyemedin dedim. Sehir icin de tek cıkış orasi olsaydi bu insan buna mecbur deyebilseydim tamamdi ama cozum tek değil cozum bu değil sen kararini verdin dedim. Birkac iyi dilekten sonra konusmayi bitirdik. Daha dogrusu pazarligi diyeyim. Yani dedi ki sana dugun dernek ne istersen yapayim sen de gel benim memleketimde yasa. Erkek milletinin kafasi gercekten bu kadar basit mi ?
Bu gidiş de bir kez daha donecek gidisiydi. Bu da tutmadi şansini denedi olmadi beta bu sefer hayir dedi. Bir daha gelecek bu sefer de yakin sehir de olsun gel cozelim diyecek.
Ama adam gibi cıkıp da ben tekrar konuşmak istiyorum demek yerine karara vardin mi diyor sanki bana zaman vermis gibi.
Oyle işte arkadaşlarim buraya yazıp donup okuyorum iyi geliyor bana o yuzden yazıyorum. Okuyan baska insanlara da ornek olsun diye yaziyorum boyle modeller de var hayatta.