Merhaba
Sanırım bu ikinci maddiyat konum. İlki biraz farklıydı
Hanımlar evleneceğim. Bi kac sıkıntı ve eşya alma sonucu toplamda 7 bine yakın kredi kartı borcum var. İsteme soz icin hazırlık yapmam lazım bunun icinde sanırım minimum 2000 TL harcanır.
Bu 7 bin TL lik borcun 4 bini gecen ay kartı yatıramadığım icin kalanı ise bu ay yaptığım ekstre.
Maalesef nakitte 2500 TL var. 2500 TL de alacağım var fakat odeyeceğini zannetmiyorum. Bu kişi babam. O durum biraz karışık.
Şimdi elimdeki nakitim beni ay başına getirir kalan miktarı da kartımı odemek icin kullanırım.
Maaşım ise maalesef en iyi şartlarda zamlı olarak 5750 TL olacak.
Kendini maddi olarak ayarlamakla aram hic iyi olmadı şimdiye dek.
Butun mutfak eşyalarımı aldım sayılır. Damatlık, yatak odası, halısı perdesi vs de ben de. Ailem yardımcı olamayacak sanırım cunku onlarda da yok. Bunun icin birikmiş 27 bin TL paramı kullanacağım. Tabiki yetmeyecek bu yuzden yaz sonu planladığımız duğune kadar birikim ve yetmediği yerde taksit vs halletmeye calışacağım
Şimdi size sorum bu 7 bin TL lik borc ve 2000 TL tutabilecek isteme nişan gideri icin kredi mi cekmeliyim ? Kredi kartıma borc mu yapmalıyım ? Veya birikmiş paramı mı kullanmalıyım ?
Kafası para konusunda calışan hanımlardan fikir bekliyorum.
Bu kredi kartı borcu da babamın borc adı altında 2500 TL harcaması, tost makinesi ve blender seti almam. Supurge taksidi odemem yuzunden bu kadar buyuk bir meblağ tuttu. Altından kalkarım sandım fakat alyans almam gerekiyordu ve babam borcunu odemedi. Bu yuzden patladım.
Sizce ne yapmalıyım ?
Edit : borcumu nasıl oderim diye sordum derdim bu arkadaşlar