27 Yaşında bir gorumceyim. Evliyim. Bir de gorumceye sahibim.. Belki sıkıcı bir yazı olacak. Sıkıcı olsa da dile getirmezseniz sevinirim. Bi de siz yapmayın

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 10 yıl once gorumce oldum. Bekar ve imkanları bol olan bir gorumce… Gelinimiz de zorluklarla buyumuş kendi kardeşi de zorluklarla buyuyen biri. Asla kucumsemiyorum. Bizim gelinimiz oldu artık. Benden cok benim ailemi temsil edecek olan birisi….
Abim ise kime sorsan iyidir sabırlıdır.. saygılıdır.. yorumlarını duyacağınız birisi… vur enseye al lokmayı… işinde başarılı… ortalamanın uzerinde geliri olan… karısına evlendiği ay sıfır araba alan.. modelini atlatır her iki yılda bir Sıfır araba alır.. bir abi.. bir eş… surekli eşiyle ilgilenmeye calışan. İşten yorgun gelse de idare etmeye calışan…

Ben lise sonlardayken gorucu usulu nişanlanan abim, sanki bambaşka birisi oldu. Diğer abilerimi de seviyorum. Ama bi kardeşinizle aranızdaki bağ farklı olur ya benim de bu abimle farklıydı. Ta ki nişanlandı ağzı dili bağlandı. Benim ise iyice şaşırdığım bir donem oldu. Bana da bi şeyler oldu evet psikolojik diyeceksiniz ama abimle alakasız kendi kişisel hayatıma da hakim olamıyorum. Sanki surukleniyordum biri yonetiyordu beni. İyice tukenmiştim. Aslında artık abimi duşunmuyordum yani abim yuzunden boyleyim diye hic aklıma gelmiyordu. Artık bambaşka biri olmuştum. Kendime komut veremez oldum. Kendimi tutamıyordum. Nefsim sanki hep kazanıyordu.orneğin Namazlarımı kılamıyordım bi turlu.

Neyse
Aracı bize gelip kızı kacırmayın Universitesi son sene bitiyor isteyenler var. Bizi aceleye getirdi boyle diyerek. Ninem olduğunde kırkı cıkmadan duğun istediler.

Annem de kusursuz değil ama başlarda gelin annemi surekli arayıp sorarken annem de surekli anlayışlı olurken bir zaman sonra annem o aileye karşı surekli ezik durmaya ve dili tutulmaya başladı. Tamam demek zorunda kaldı. Cok uzule uzule. Ne deseler eziliyoruz. Evet sınıf farkı yok ama gercekten aile ile aramızda ucurumlar var olabilir.
Ama abimi cok eziyor. Nişanlı ve evlilerken kendi kardeşini(bekar) cağırırdı gezerlerdi. Şehirdışına giderlerdi. Abim kardeşim( ben de bekardım) de gelsin diyemezdı. Ben ağlardım. Cok yıkılmıştım. birgun abim aradı. Ben bitirdim. Annesi evimizden cıkmıyor elinde anahtar gece gunduz demeden geliyor dedi ve geldi anneevine. Aslında cok uzulmuştum. Cunku bebeği yeni doğmuştu. Bizden birileri eşyalarını toplamaya gitti. Buna inanan var inanmayan var bu detay hakkında bi şey diyemem. (Hani bizden olsa biri koyarken oteki gorur vs. ) Evde muskalar, garip yazılı kağıtlar. Bulundu. Ve sadece o abime değil, ailemiz adına ve sirayet uğraması en zayıf olan ben ve kucuk abime (aslında bekar kardeşiyle evlendirmek istedikleri diye tahmin ediyorum -ama kucuk abim fazla samimi olmayarak soğuk ve ilgisiz biri olarak bilindi-) olmuş.

Ben bilmeden bu bilgiyle yıllarca yaşadım. O yuzden bu bilgi yuzunden boyleyim vah tuh diyecek bi duşuncem yoktu arkadaşlar. Ayrıca bilsem de modumu duşurecek biri değilim bu konuda. Cunku Allah ’ın dilediği kadar olur her şey.

doğanın kanunu evlenen gider ve seninle de ilgilenmek zorunda değil dedim ve kabul etmiştim.
(Gelinin kardeşini alıp geziyolar ne şanslı kız diye duşunduğum zamanlardı. )

Universite sınavı zamanlarımın telaşına gecmiştim. Asla gelinimize laf sokma, laf soyleme yorum yapma gibi huylarım olmadı.

Annemin hele hic. Bebek olmadan Şehir dışına kardeşi ile (sozde) sınava gittiği gun Ona surpriz yapmak icin abimle yemek hazırladık. Yorgun gelir vs. Diye. ( Ama surekli de şehir dışına gittiği icin gezmeye hani gezme amacı olunca artık o da alıştı biz de. )

Kendi Kardeşiyle Eve gelince bu(yani gorumcesi olan ben) niye geldi.
Ben yorgunum. Deyip odasına gecip yattığı bir gun. Yemicem atın yemeği dedi biz de attık. Ve o gun abimin bi şey dememesi. ( demesini bekleyemem zaten ben gidince tartışacaklar, tartışma derecesi yukselmesin abimi uzmesin diye abimden hic beklentim olmadı.)
Abim bi baktı geldi daha sonra
Biz de abi kardeş tv izledik icerde. Acıktık pizza soyledik vs. Gece boyle gecti. Evet ben yine alınmadım. Kotu duşunemedim. Yorgundur dedim gectim. Aslında yer bildirdiğinde gezmeli yerleri de bildirmişti kardeşiyle. Hic sorun değil dedim. Kardeşinin bu kadar imkanı yok abimin parasını yiyebilir sonucta onun da abisi oldu dedim.

Ama bizi hala uzuyor. Eltisi oldu bu sefer eltisiyle uğraşıyor. Eltisi zengin diye onu daha cok sevdiğimizi duşunuyor.

Surekli annemi eziyor. Annem asla cevap vermiyor. Bana laf sokuyor.

Başka konularda da Ona mı ? kendime mi ?cevap veremeyişime mi ? donup kalmama mı? bilmem ama Cok kırgınım. Anneme babama karşı cok sert cevaplar veren birisi. Bana ve kendi kocasına diğer abime.. biz ona inanın bi şey yapmadık. Tekrar barıştılar kuserlerken ailecek etmedikleri kufur kalmadı yuzumuze ama hala cağırdıklarında evlerine gideriz hediyesiz gitmeyiz. Kişisel şeyler soylemeyiz. Anneme uzuluyorum. Belki annemle aramda sizlerin annelerinizle olan samimi bir bağım olmasa da catışmalarım bol olsa da o benim annem. İyi gunlerim de oluyor. Cok kırgınım uzgunum ağlıyorum. En son gidişimizde de cok eziyet etti. ( kendisi davet etti bu arada) gitmesek yine binbir laf..

biraz once yani yine bir suru kırıcı şeyler yaşanıyor. Sanki kendi egosunu tatmin etmek icin bizi cağırıp laf sokup gonderiyor gibi. Biz de cevap vermiyoruz tabii. Cocuklarla ilgileniyor gibi yapıyoruz. Uzaklaşıp annem kalkıp kovalamaca oynuyor cocuklarla.

Atamıyorum icimden. Arkadaşlar cok konuştum. Cok yorgunum buraya yazmak istedim. Sizler de buraya kadar okuduysanız hakkınızı helal edin. Biliyorum daha ne dertli olanlarınız vardır. Rabbim once sizin kalbinizi feraha ulaştırsın. Daha sonra bizim.