hanımlar selam uzun zamandır sanırım komşularla alakalı konu acan yoktu, ben acayım dedim

biz 1 senedir şu anki evimizde kiracı olarak oturuyoruz. ev sahibimiz de hemen alt katımızda ama ev sahibi ile sadece komşuluk ilişkimiz var, kira zammı gibi konular icin uzakta oturan bir oğlu var onunla goruşuyoruz, altımızdakiler karışmıyorlar o konulara. karı koca yaşlı bir cift, ikisi kalıyor sadece dairelerinde. ben de annemleyim, yani onlar da biz de iki kişiyiz. apartman genel anlamda sessiz bir yer, gunduzleri ustumuz tadilat falan yapar ama gece gurultu gelmez kimseden. biz de bu konuya cok dikkat ediyoruz, ben zaten sessizlik aşığı biriyim, annem de 12-1 gibi yatar uyur gece. genel anlamda sessiz insanlarız yani. gece asla makine falan calışmaz, tv'yi yuksek sesli sevmeyiz, ev icinde ses tonumuz da yuksek değildir, kapıları gurultulu kapayıp acmayız, misafir zaten gelmez gibi bişey. bunları, nasıl bir duzenimiz ve yaşantımız olduğunu anlamanız icin anlatıyorum. binanın duvarları, katlar arası falan aşırı ince. ust katın alt katın her konuşmasını cok net duyuyorum bu yuzden eğer evim sessizse o an. zerre yalıtım yok, wc sesi bile duyuluyor. ilk taşındığımız ay altta yaşayan ev sahibimiz terliklerimizin parke uzerinde cok ses yaptığını soylemişti, acıkcası hic farkına varmamışız ben soylediği an herkesin terliğini değiştirip sessiz taban terlik aldım hatta kendisine de soyledim. ama nasıl desem bu insanlar biraz takık ses konusuna sanırım. misal elinden yanlışlıkla bişey duşurup kırsan ertesi gun soyluyor hemen ses oldu falan diye. yaşlı olmalarına da bağlıyorum bunu. az once ise şoyle bir olay oldu:
annem salonda telefonda konuşuyordu saat 00:05 falan en fazla. konuşma sırasında bişey oldu bayağı bi guldu. normalde bu saatte telefonla konuşmaz bu ilk. abartmıyorum, konuştuğu sırada 5 dk icinde aşağıdan bi vurma sesi geldi hani uyarmak icin duvara bişeyle vurursunuz o hesap. neyse konuşma devam etti ama o gulmeler falan bitti, ses tonunu da duşurdu zaten kapatmak uzereydi. ben de hemen yan odadayım bu esnada. tekrar aynı vurma sesi geldi aşağıdan ama bu defa daha sert, sanki sinirli gibi. ben bunu alt katın bize yaptığını duşunuyorum ama ikinci vurma aşırı gereksizdi cunku annemin sesi bayağı azalmıştı. o gulme faslı en fazla 2 dk surdu yani. bilemiyorum ikinci vuruş sırasında ses zaten cok azalmıştı belki de bize değildi, anlam veremedim ama kafama takıldı. sonra annem telefonu kapadı, ben apartmanın icinden birilerinin konuşma sesini duydum. hani kapı onunde konuşursunuz ya o tarzda. 10 saniye sonra o ses de kesildi.
şimdi sorum şu, bu aşağıdaki takıntılı ev sahibi beni gorduğu yerde bu olayı gece gurultu yaptınız diye soyleyebilir bana. bu bir tadilat değil, muzik değil, makine değil, sadece bir konuşma sesi. bu kadar ince duvarlardan insan sesinin alta gitmesi de cok normal. hadi hepsini gectim her zaman olan bişey değil. sizce duvara vurması doğru mu? beni uyarmaya kalkarsa ne demeliyim sizce? belki de bize yapılmadı o, ben alınganlık ya da kuruntu yapıyorumdur ama ev sahibi diye konuşma sesimize kadar mudahale etme hakkını kendinde gormez herhalde? ozellikle ikinci vuruşu yaptığında zaten sesimiz bayağı azalmıştı, hadi iyi geceler deyip kapatıyordu annem telefonu. burada okuyoruz komşu gurultusu konularını, genelde ya cocuk koşma sesi oluyor, ya temizlik eşya cekme sesi ya da kapıları falan carpma sesi oluyor. bu neyin nesi anlamadım, takıntılı olduğu icin laf ederse, siz olsanız ne derdiniz mesela? cunku bu durumda ses gidiyorsa duvarların sucu tamamen. gecen gece ust katın misafirleri vardı, 2'ye kadar sesleri kesilmedi, ne uyarma gereği duydum ne de sinir oldum zira insan bu, konuşma sesi cok normal. e adamın evinde nasıl konuştuğuna da karışacak halim yok. ben konuşma sesini oyle bağırma cağırma olmadığı surece gurultuden saymıyorum, siz ne duşunuyorsunuz?
ek olarak az buz kira vermiyoruz malum kiralar cok arttı bildiğiniz gibi. her ay gununde bankaya yatar, aidat her ay aynı şekilde. yani bu konuda gıcık olabilecekleri bir durum yok demek istiyorum.