2020 yılı Haziran ayında benden 3 yaş buyuk benim bolumumden mezun biriyle tanıştım. Ben İstanbul'da yaşıyorum o ise Ankara'da. Yani uzak mesafe arkadaşlığı. İlk başlarda her şey guzeldi mesleğimiz hakkında konuşuyorduk. Bana tavsiyeler veriyordu. Guzel bir arkadaşlıktı yani. Kızın sevgilisi var evlilik duşunuyorlardı. Ben o sene yazın kendi memleketimden bir cocuğu beğendim. Ama yuz yuze tanışmadık cocukla. Henuz okuduğum icin bu tarz şeylerle pek uğraşmıyorum. Şimdilik derslerime odaklanıyorum. Ailelerimiz yıllardır tanışıyor. Neyse o arkadaşıma anlattım cocuğu. "Cocuk yakışıklı" gibisinden iyi şeyler soyledi ilk başta sonra da "Senden 1 yaş kucuk zengin olursunuz" diye şaka yaptı bir de. Ama sonradan "Bu cocuğu hic gozum tutmadı. 30 yaşından once evlenmez." tarzında şeyler soylemeye başladı. Cocuğun kusuru varmış, o yuzden Allah'a dindar ve zengin biriyle evlenmek icin dua edecekmişim. Halbuki cocuğu tanımıyor. Sadece fotoğrafına bakarak bunları soyluyor. "Cocuğun senden haberi yok uzgunum" dedikten birkac zaman sonra da sırf cocuğu sosyal medyadan eklediğim icin "Senin onu sevdiğini anlamıştır." dedi. Zaten panik atağım vardı daha da panik oldum o kız oyle deyince. Daha sonra cocuğun askere gideceğini oğrendim. Bu sefer de "Benim arkadaşım da askere gitti geldi. Gelince cok kız duşkunu oldu. Bi garip oldu" dedi. "Cocuk askerden gelince X mesleğini yapabilir. Oyle olursa eğer ondan uzak dur X mesleğini yapan insanlar iyi olmuyor" dedi. İki ay sonra bir gun kızı aradım. "Sevgilimle kavga ettik. Amaan olursa olur olmazsa olmaz eğer o olmazsa zaten X mesleğinden bi tanıdığım var onunla evlilik duşunuyorum" dedi. İki gun once kotulediği meslekten biriyle evlenmek istediğini soyledi. Ben cift anadal yapmaya karar verdim. "Dersleriniz cok zor yapamazsın, acıkoğretimden oku" demeye başladı. Gecen sene calıştığım yer bana para vermemişti. Bana para vermeyen patronun nişanlandığını oğrenince "Kotu duşunme kanka mutluluklar dile." dedi. Yaz geldi memlekete gittik. Hoşlandığım cocuğun ailesiyle iyi anlaşıyorum. "Kanka sen bu aileye gelin gitmişsin haberin yok" dedi. Bana bu dediği baya abartılı geldi yine de sesimi cıkartmadım. Cocuğun annesi beni bi duğunde gordu yanıma geldi sohbet ettik. Kıza olanları anlattım. Bu sefer de "Aaa cok umutlandın sen. Moralini bozucam bak benim bi arkadaşımın annesi de oğluna kız beğenmişti sonra cocuk başkasıyla evlendi. Onun başka bir sevgilisi vardır." diye ses attı bana. Halbuki cocuğun hayatında birisi yok. Cok guvendiğim birisinden oğrendim. Memleketten sadece bir arkadaşıma da cocuğu sevdiğimi soyledim. Bu sefer de "Ya başkalarına soylerse?" demeye başladı. Halbuki memleketlim olan kız yemin etti kimseye soylemem diye. Zaten onu 12 senedir tanıyorum. Kızın bi dediği bir dediğini tutmamaya başlayınca kafamda olan biten her şeyi sorguladım. Ve bu kızın bana iyi gelmediğini anlayıp bir daha yazmadım. Aradan iki ay gecti. WP'ye kendi fotoğrafımı koymuştum. Cocuğun bi akrabası bana iltifat etti. Kız bu sefer de "Kanka sizin bu iş olmuş" dedi. Şok oldum gercekten. Artık araya mesafe koydum hicbir şekilde kıza yazmıyorum. Cok yoğunum derslerim var diyorum sorunca.
Kız kafamı cok karıştırdı. Bazen diyorum acaba hoşlandığım cocuk onu sevdiğimi anlamış mıdır diyorum. Kendimi kotu hissediyorum. Bazen de acaba kız iyi biri mi ben mi kotu duşunuyorum diyorum. Kafam allak bullak. Aylardır kafamızda arkadaşlığımızı sorgulayıp duruyorum. Arkadaşlığımız gercekten toksik mi? Yoksa ben mi kotu duşunuyorum?