Evliliğimin ikinci ayında bir doktor kontrolu olayım diye hayatımda ilk defa jinekoloğa gittim ve o gun oğrendim yumurtalıklarımda bir sorun olduğunu.. Doktor acilen fsh testi istedi ve şuphelerinde haklı cıktı. Erken menapoz.. Hemen anlaşmalı calıştığı bir tup bebek merkezine yonlendirdi bizi. Ordaki doktor bey guzelce acıkladı ama kabul etmek cok zor geldi durumumuzu. Zaten kabul etsek de yeni evli boğazına kadar borca batmış bir cifttik. Yeni evlilere devletin bu konuda hicbir desteği de yok malesef. Tup bebek denememiz icin yaza kadar beklemek zorunda kaldık.
Yazın başka bir tup bebek merkezinde (daha doğrusu tup bebek merkeziyle ortaklığı bulunan kadın doğum hastahanesinde) calışan bir doktorun methini duyup ona gittik.
Ve durumumuz bize guzelce anlatıldı. Yumurtalıkların nasıl calıştığını, bazı kadınların rezervlerinin yetersiz olabileceğini ve benim yumurtalıklarımın cok da umut vaat etmediği bize anlatıldı. Cok kucuk bir şansımız da olsa denemek istedik.
Bir suru iğne ve muayeneden sonra yumurta gelişmediğinden tedavi yarıda kesildi. Doktorumun bitmeyen sabrı neticesinde birdahaki ay bir deneme daha yapmaya karar verdik. Ve aynı sonuc... 3. deneme ve yine aynı sonuc...
Doktorum artık durumumuzu kabullenmemiz gerektiğini, 1000de 1 bile umudumuz olmadığını bize anlattı. Ama istersek kıbrısta donorlama yapabilirdik. Bunu duşunmeye karar verip hastaneden ayrıldık. Bu arada adet duzenim icin bir ilac verdi doktorum.
1. ay o ilacla adet oldum ve 2. kutuyu alıp icmeye başladım. İlacın bitmesine 4 gun kala birazcık midem kazındı. Alışık olmadığım turden bir aclık hissettim. E tabi hepimiz biliriz ne kadar imkansız olsa da bizlerin aklına ilk gelen şey "Hamile miyim??" sorusu olur. Eşimden en hassas olanlarında test almasını istedim. Ve eve gelince yaptığımda silik de olsa ikinci bir cizgiyle karşılaştım. Kan testimizde de yuksek değerler cıkınca soluğu doktorumuzun yanında aldık. Ve 5 haftalık hamile olduğumu oğrendik. Duruma doktorum bile cok şaşırdı.
Şimdilik bebeğimin durumu iyi gozukuyor arkadaşlar. Umarım herşey yolunda gider. Ayrıca cinsiyetimiz de kızmış.

Biraz uzattım galiba ama buralarda derman arayan arkadaşlarımın ruh halini iyi anladığımdan olabildiğince ayrıntılı yazmaya calıştım. Farkettiyseniz hic ilac ya da ot cop karışımdan bahsetmedim cunku neredeyse hic bir kur uygulamadım (Kısa bir arısutu-bal-polen deneyimini saymazsak)
Burdan sizlere tavsiye edebileceğim tek formul pozitif duşunce arkadaşlar. Umudunuzu lutfen kaybetmeyin. Bana cocuğum olamayacağı soylendiğinde bile hep biliyordum olacağını. LUTFEN ONCE SİZ KENDİNİZE İNANIN. Allah hepimizin kucağına sağlıklı, hayırlı evlatlar versin inşallah...