İnsanları memnun etmek o kadar zor ki..Hoş oyle de bir niyetim yok ama,en azından bir teşekkur beklerken herkesin olumsuzu gormesi,yargılaması,iğneyi kendine batırmadan cuvaldızı başkasına batırması..Buna rağmen bu insanları anlamak icin uğraşmam..
İlkokulda oğretmenim..Velilerin dertleri bitmiyor..Takmamak icin uğraşsam da sabahlara kadar uyuyamıyorum bu tavırlar yuzunden..Sanki bu kadar sene onlar okumuşlar, her şeyi onlar biliyorlar gibi tavır icindeler..O da yetmezmiş gibi cocuklar arasındaki ilişkileri abartıp beni sıkıştırmaları yok mu..Bizim zamanımızda oğretmenin numarası ne gezerdi biz de..Şimdi butun velilerle akraba olduk nerdeyse..Ne ozel hayatımız kaldı,ne mesafemiz..Biz koymaya calışsak da olmuyor..
Mesela sınıf duzenini bozan cocuklar var..Bunlar icin odul ve ceza yontemini uyguluyorum..Oyle boyle yaramaz değiller..Cok afedersiniz başka sınıfın oğretmenine ana bacı duz gitti bir tanesi..Detayları anlatıp değerli vaktinizi almayacağım.Bir hafta gozlem yaptım.Her gun bir kişi başkanlık yapıyor.(Tek bir kişiye vermiyorum bu gorevi,cunku başkanın velisini topa tutuyorlar sonra..) Her gunun başkanından durum bilgisi alıyorum.Bu cocukları da onların soylemesine gerek kalmadan zaten tanıdığım icin ceza vermeye karar verdim.Psikolojide ikinci tur ceza yontemi var.Sevdiği şeylerden mahrum bırakma yontemi..Cuma gunu beden eğitimi dersine cıkmayacaklarını ,hataları uzerinde duşunmeler gerektiğini soyledim..
Beni mesaj yağmuruna tutmuşlar.”Hocam,başkan hep benim cocuğumu yazmış,benim cocuğum aslında boyle yapmamış,ağlıyor sabahtan beri,hasta olacak,psikolojisi bozulacak.Siz hep ceza veriyorsunuz.A oğrencisi de boyle yapmış.B oğrencisi benim cocuğuma bunu demiş vs.”Ay sabaha kadar beni topa tutmuşlar.İlk iki ders İngilizce olduğu icin biraz gec gittiğim gunde okula gelmişler.Herkese beni sormuşlar..
.Bunda takacak ne var diye duşunebilirsiniz.Bunun gibi her hafa yuzlerce olay yaşıyorum..Bir tanesi de iki hafta oncenin vukuatını anlatıyor.Oğluyla arkadaşı yaramazlık yapmış.Ben o cocuğa değil sadece oğluna kızmışım..
Yine bir gun genel değerlendirme sınavı yaptım.İki kişi sınıfta en yuksek doğruyu yaptı.Sonucları gruptan paylaşıyorum.Biri yazmış,benim kızımın doğrusu daha fazla,o oğrenciyi siz bir fazla gostermişsiniz.Ben saydım.E ben bu cocukları tebrik etmişim,odullendireceğimi soylemişim.”Kızım sen bir tane eksik yapmışsın aslında,odul hakkını kaybettin deyip ,hevesini mi kırayım.”
“Hocam siz Ayşe ’ yi kaldırmamışsınız.Parmak kaldırmış.Benim kızım cok uzuluyor..”
“Hocam yılbaşı etkinliği yapılacaksa ben cocuğu gondermeyeceğim,gunah..”
“Hocam,benim cocuğumun dersleri biye kotu?”
“Benim cocuğum oyle şey yapmaz,siz benim cocuğumu sevmiyorsunuz.”
“Benim cocuğum terliyor cok koşmasın..”
“O cocuk benim cocuğumla oturmasın..”
“Benim cocuğum beslenmesini bitirmiyor.”
“Cocuğum teneffuste duşmuş,kim duşurmuş?”
“Odevler cok,”
Bu arada bu sebeplerle Cimer şikayet olayları..
Yoruldum arkadaşlar yaa..Bu velilere biri dur desin..
Bu arada okulun karşısındaki kırtasiyelerden biri de esnafluğını beğenmeyip ordan alışveriş yapmadığımız icin veliler dolduruşa getirip uzerimize salıyor.Bir kac tane arkadaşın gizlice numarasını alıp onlara ağza alınmayacak laflar etmiş.Dolandırıcıkla suclamış..Kaynak kitap aldırmak yasak ama bizler velilerin talepleri ve meb kitaplarının yetersiz kalması uzerine mecbur aldırdığımız icin adamı şikayet de edemiyoruz..
oğretmenlerin cok uzerne geliniyor..Bırakın bizi işimizi yapalım...Bizler dolandırıcı değiliz,cocuğunuzun istikbali ve vatana millete hayırlı olmasından başka bir kaygımız yok,diye bağırmak ..Haykırmak istiyorum..