Herkese merhaba
İfşa olmamak icin yuzeysel anlatacağım. İşyerinde bir birimin sorumlusu oldum. Yanıma birini alacaklardı bana tanıdık olursa daha iyi olur dediler ben de işinden memnun olmayan ve hatta istifa etmek uzere olan bir tanıdığım olduğunu soyledim. İnsan olarak efendi ama calışma şeklini ve bilgisini bilemem ona siz karar verin diyerek mudure ve patrona attım topu. Goruşme olumlu gecti ve bu kişi işe başladı. Dolaylı olarak tanıdığım biri olduğu icin daha once cok sohbetim muhabbetim yoktu. Benden de yaşca buyuk kendisi. Ben kefil olmayı sevmem. Sadece beklentisi uyabilecek iki tarafı biraraya getirdim diyelim
Neyse bu kişi bir sure once başladı. Bilgisi orta duzeyde beklediğimden de iyi cıktı. Bu kişiye oğrenmek isterse kendi alanıyla ilgili iyi bir eğitim aldırmayı ve cok yonlu olmayı da teklif ettiler.
Aynı odadayız. Ve gozlemlediğim kadarıyla benim gozume batan bir kac detay oldu. Orneğin mola bittiğinde telefonla ilgilenmeye devam ediyor.Kafasını kaldırmıyor . İşi yoksa olabilir ama henuz ortamda yeni isen bu hareket bana fazla laubali geliyor. Namaz icin asla firma sorun cıkarmıyor. Ama takip ediyorum gunde 1 kez cıkıyor ve 45 dk falan suruyor bu rutin. Diğer namaza giden insanların hic bu kadar ortalıktan kaybolduğunu farketmemiştim mesela.
Fabrikada mola 2 ye bolunmuş vaziyette. Beyaz yaka 12-1 / mavi yaka 1-2 Cuma gunleri 12 de bizimle molaya cıkıp, saat 2ye gelirken namazdan donuyor. Yani ben namaza gidiyorum molamı mavi yaka ile bu şekilde kullanayım demiyor.
Bu eğitim aldırma planı olan konuda calışan bir arkadaş hali hazırda var. İstese kesinlikle oğretir ve bir oğretmen gibi de anlatır. Fakat gecen gun gittiğimde o personelin yanına oturmuş telefonla oynuyordu. Belki o an boyle bir şeye denk geldim bilemiyorum bu da olabilir.
Ve cok ağır calışıyor. İş bitiriciliği yok. Cok fazla cay, kahve molası veriyor.
Normalde toleranslı bir insanımdır. İşini yaptığı surece telefonla (uzun olmayacak surelerde ) oynanmasını mazur gorurum. Ama sanki biraz fazla gibi geldi bana .
Bir de bugun namaz vakti ortamdan ayrıldığında bi sure sonra resmen fabrikayı dolaştım nerede acaba diye. Goremedim. Gunahını mı alıyorum yoksa diye.
Kesinlikle kotu niyetli biri olduğunu duşunmuyorum . İbadetini de yapmalı. Cay, kahve de icmeli. Bunaldığında alıp eline telefonu biraz kafa da dağıtabilmeli. Ama ben bunları zamanla kendini kabullendirdikten sonra olması gerektiğini duşunuyorum. Uyarmakta istemiyorum. Sevmiyorum yuz goz olmayı. İnsanları incitmekte istemiyorum.
Sizce ben abartıyor olabilir miyim ? Veya bu işe hic mi bulaşmasaydım?
Yaşı 30.Evli ve cocuğu olan biri. O yuzden acıkcası bi el uzatmak istemiştim.