Kizim 8. sinifta. Lgs e hazırlanıyor ve kolejde okuyor. Gel gelelim matematigi cok kotu. Her hafta lgs deneme sinavina giriyorlar okulda. Online ozel ders aldirdigimdan beri (haftada 2 kere) deneme sinavindaki neti 4 ten 7 e cıktı. Sınavda 20 matematik sorusu oluyor. Yurtdisindan geldik ortaokulda basladi. Geldiğimizde beri kolejde okuyor. Denemelerde Turkce Fen Inkilap derslerindeki en yuksek başarı oranida %60 larda. Bazıları %40. Neden boyle oluyor bilmiyorum. Zaman stresi yaşıyor cok ama Ingilizce de hep full cekiyor. Resim ve muzik konusunda yetenekli. Şimdi cok buyuk ihtimalle lise yi yine aynı kolejde okuyacak. Lgs sinavi pek parlak gozukmuyor cunku. Haftada 2 ozel ders maddi anlamda zorluyor tabiiki ama ben lgs icin zorluyordum fakat artık anladimki ozel okula devam edecek. Ama matematik te sanki hep bi ozel derse ihtiyac duyacak gibi yani lise de dahi. Yurtdisindan geldiğimiz icin oradan hic alisik değil bu kadar uzun okul saatine bu kadar cok sınav ve odevlere. Bunaliyor birde haftada 2 gun online ozel ders olunca. Yeterince ek calismada yapmıyor. Bi turlu olması gerektiği kadar yapamıyor. Baska ogrenciler nasil bilmiyorum. Siniftaki anneler hic irtibatta değiller birbirleriyle. Yurtdisinda bile boyle değildik biz sınıf anneleri olarak.
Yetenegine gore bir meslek dusunmedigi icin o yola girmedik. Kolejde yine okursa Anadolu lisesi olacak. Bende Yurtdisinda doğup buyuduğum icin kafam karışık. Cevrem de yok. Bi rehberligede gidip konuşmak istiyorum genel anlamda.
Size sorum kolejde kalirsa haftada 2 gun online ozel ders ile boğmuşmu olacağım gereksiz yere cocuğu. Yoksa ne kadar iyi sonuc o kadsr ozguvenine iyi gelecek deyip 2 gun olarak devammi etsek? Yada 1 gunemi indirsek. Ozel hocasiylada konuşacağım bunu ama sizin fikirlerinizide merak ediyorum. Genel tum konu hakkindada fikirlerinizide Merak ediyorum. Cok teşekkur ederim şimdiden.