Merhaba,
Altı yaşında bir oğlum var.Normalde sosyal herkesle bağ kurabilen bir cocuk.Sorun ise aşırı iyi niyetli ve boyun eğen bir cocuk olması.Herkesin yonetebilecegi bir cocuk yani.Bunu fark ettiğimde oz guvenini geliştirmek adına ona zorla bir şeyler yaptırmamaya başladım onun kararlarına saygı duymaya sectiği sacma sapan kıyafeti almaya oyuncaklarını toplamiyorsa peki demeye başladım.Biraz olsun insanlara hayır demeyi oğrendi ama gecen soyledigi şey beni cok uzdu.Oyuncak gunlerinde oyuncağını oynamak isteyen herkesle paylasiyormus ama ona oyuncak kalmiyormus o da kenara gecip oturuyormuş.Annnecim sen de beğendiğin kişiden oyuncağını iste onunla oyna dedim.Ben beğenmiyorum oyuncakları dedi(cocuğun mutlaka ilgisini ceken bir şey olmuştur burada yalan soyluyor)Boyle olduğunu bilmiyordum cok uzuldum dedim.Oyle deyince ben istemediğim icin oturuyorum sıkılıyorum falan dedi.İcime okuz oturdu.Ogretmenini arayıp sormalı miyim kendini cekiyor mu diye.Bir de dışarda oynarken boyle bir durum fark ettim.Cocuklar bildiğin yonetiyor zorbalık yapıyor kendimi tutamayıp mudahale ediyorum bazen kendisine de nasıl baş edeceğini anlatıyorum ama durum başa sarınca dışarı salmadim.Bu sefer cok sıkılıyorum gideceğim yaptirmayacagim bir daha diyoroğrencilerimden de dislanmaya, zorbalığa maruz kalanlar oluyor ve ben onlar icin de ne yapacağımı bilmiyorum.