merhaba hanımlar. ozet gecip hemen konuya giricem. 6 yıllık evliyim. 2 yasında bir cocuğum var. esimi unı.den tanıdım bir arkadaş vesilesi ile. 1 yıllık sevgililik surecinden sonra aileler tanıştı. ailem adam iyi ama ailesi ile cok sıkıntı yaşarsın olmaz bu iş dedi. cunku ailesi kultur olarak cok farklı. hala başlık parasının alındığı bir yorede yaşıyorlar. 100 yıl oncesinin adetleri var. eşim liseden itibaren yatılı okumuş. goruş ve yaşantı olarak onlardan cok farklıydı. ailem cok karşı cıkmasına rağmen evlendim. sonra da yaşamadığım rezillik kalmadı. eşim ailesinden bin beter cıktı. evlendiğimizde 32 yaşındaydı. ve parasının olduğunu soyledi. meğer hepsi borcmus (mobilya, altınlar, duğun, ) ailesinin duğunde taktıklarını bile eşim almış.( ki hepsi memur ve bekar. eşim ilk evlenen). tamam dedim hepsini sineye cektim elele verir yaparız dedim. altın herseyi sattık. ama borc batağındayız. dusunun borclular beni arıyor kapıya geliyor artık. ben evlendiğim ilk ay memur olarak atandığım icin kredi cekelim dedim. cunku her gun borcluların sıkıştırması yuzunden kavga ediyorduk. 2013 yılında 30 bin cektim ve esim o parayı borc kapatmak yerine kardesi iş kuracak diye kardesine borc verdi ve kardesi işi batırıp paradın da bir lirasını bile vermedi. bu arada eve haciz kağıdı geldi. meğer esim odemesi gereken taksitler dururken ailesine benden habersiz para gonderiyormuş. ailesinin esim haricinde 4 tane calışan bekar kardeşi varken ve yıllarca ailesine calıştığı halde ve bir suru borcla cebellrşirken ve kardesi bizi dolandırdığı halde. artık orada ipler koptu. ailemin yanına geldim. gerekirse memuriyetim yansın dedim. arkamdan geldi ailemle konuştu. soz verdi butun hesap ve kartlarını bana bıraktı. affettim. biz yine kredi cektik ve evliliğimizin ilk uc yılı kavga ve borc odemek ile gecti. temkinli olup bosanırım diye cocuk da yapmadım. ama bosanamadım da. cunku aileme cok mahcuptum. bu arada esim butun hesaplarını ve maaş kartını bana vermisti. borcları bitirmiştik ve hatta sıfır bir arabada almıştık kredi ile. ve artık boşanma konusu kapanınca cocuk yaptık. eşim iki yıl işsiz kaldı. arabayı sattık ve yine ailesi tarafından 25 bin lira dolandılırdık. esimden haberim olmadan borc diye alıp vermediler ve vermicekler. ben cok buyuk kavgalar cıkardım. boş. peki esim ne yaptı. hic birsey olmamış gibi hala arayıp ailesi ile konuşup gulup eğleniyor. son bir yılımız da bu yuzden kavga gurulti ile geciyor. bosanalım diyorum kabul etmiyor. evet kavgası yok kufur hakareti şiddeti yok ama resmen psikolojik şiddet goruyorum. evlendiğmden beri beni ailesi ile somurup durdu. hem maddi hem manevi coktum. ne beni ne kendini ailesine karşı koruyor. hala inadıma ailesini arayıp gulup eğleniyor. bizi dolandıran kardesleri ile o kadar samimi ki. napim sileyim mi kardeslerimi diyor. silmesen bile mesafe koy . o da yok . yani birisi namusuma birşey yapsa yıne kılın kıpırdamaz, senin yanında kendimi cok degersiz ve guvensiz hissediyorum bosanalım diyorum kabul etmiyor. soz herseyi duzelticem diyor. yani 7 yılda ne duzeldi ki. sizce napim kor kuyudayım sanki. hic birsey goremiyorum.