selam arkadaşlar! sizlere yaşadığım birkac kayınvalide sorunundan bahsetmek istiyorum seri bir şekilde.
Oncelikle beş aydır evliyim, eşimle kayınvalimlerden bağımsız olarak yaşıyoruz fakat bu sure zarfında gerek kayınvalıdemin yanına oturmaya, yemeğe vs gittiğimizde gerekse bir ortamda bulunduğumuzda bana guleryuzlu şekilde laf sokmaları alttan alttan ithamlarda bulunmaları canımı sıkmaya başladı ve ben kuruntu yapıyorumdur dedikce olayın ciddiyetinin farkına varmamla birlikte yaşananlar icimde iyice buyudu, orneğin eski yıllardaki resimlerini gosterdiği anda hepsine hayranlıkla bakmama rağmen, burada boyle yapıp ailene de gidip " bana eski resimlerini gostersiler bir cirkinler ki" dersin tarzında konuşmalarda bulunuyor ama guler yuzlu bir şekilde yapıyor bunu sohbet ederken gulerek anlatılan anılar ya da herhangi bir konu hakkında sohbet sonrası bana donup guler bir bicimde bu anlatıklarını aileme yetiştireceğimden bahsediyor, ki ben asla aileme yaşadığım hicbir konuyu anlatmam ve asla kimsenin arkasından konuşan biri değilimdir. Bir ortamda cocuklarla ilgilenirken bu cocuk da olmasa yalnız kalacaksın vs diyor sanki orada sohbet ortamı yokmuş eşim yokmuşcasına dışlar gibi... vb. Kayınvalideme tapan biriydim evliliğimiz oncesinde de bana karşı benzeri ithamlarda bulunurdu uzulsrm de belli edemezdim sevdiğim adamın annesi olduğundan dolayı. Hicbir ozel gunğ kacırmaz kutlardım. İcimden geldikce hediyeler alır mutlu ederdim. Hatta anneme yapmadığımı almadığımı ona yaptım. O da beni sever gibiydi ama ben bana asla belli etmese de anlıyordum o soğukluğu. bazen numaramı sildiğini gorur mesaj atardım telefon kişilerinin silindiğini soylerdi, bazen oğluyla buluşacağımda triplere biner engellerdi oğluna da tavırda bulunurdu. Evlenmeden bir ay oncesinde de oğluyla buluşacağım icin hakkımda oğluna yazdıklarını gordum cok uzuldum işte o zaman dank etti her şey. Ve biz okul nedeniyle ayrı eve cıkmayı duşunduk ve ailesi bizim ciddiyetimizi anlayarak bu durumu duşunup taşınıp evlenmemize karar verdiler ve evlendik her neyse cok detaya girmek istemiyorum. ben her şeyi sineye cektim asla ne tavır yaptım ne de lafını ettim evlendiğimde de maddi olarak hicbir şey talep etmedim ben sevdiğim adamla birlikte bir hayat yaşamak istiyordum. Her neyse yine iyiyken arladaş gibiyken bana tekrardan tavır aldığı, yine iğneleyici konuşmalarda bulunduğu oldu hep sineye cektim asla saygısızlık yapmadım ama eşim de bunlara tanık olmasına rağmen ses cıkartmıyor asla ailesine cephe almasını istemiyorum ama yanımda olmasını anlamasını isterdim bu nedenden dolayı da eşimle aramız bozuk. ailemi gormeye geldiğim zaman annesi beni aradı normal konuşuyorduk ailemi goremeye gideceğim hakkında vs. sonrasında konunun nasıl acıldığı konusuna girmeden devam ederek soylemeliyim ki annesine her şeyi anlattım ve beni hic istemediğinden bahsediyor oğlu icin kabul etmiş ve eşim hala beni anlamıyor, eşimle en ufak tartışmamızda bile eşimin canının sıkıldığını anlayarak baskıcı şekilde nedenini soruyor eşim anlatmak istememesine rağmen, her şeye dahil oluyor bana yaklaşımı kotu, iyiyiz diyorum ve bunun icin uğraşan benim ama bir bakıyorum yine uzak mesafeli imada bulunmalı konuşuyor ve hepsini de aileoi gormeye geleceğim zaman kabul etmek zorunda kaldı eşim hala senin kuruntun diyor ve bu nedenden dolayı birkac gundur konuşmuyoruz şu an gormeye geldiğim ailemin yanındayım velhasıl ne yapmalıyım bilmiyorum