Merhaba bayanlar!
Bir suredir forumu misafir olarak takip ediyordum,bugun ben de aranıza katıldım..

7,5 yıllık evliyim,evliliğimizin ilk 4 yılında bebek istemedik,karar verdiğimizin ilk ayı hamile kaldım ancak bebek 6 haftalıkken kalbi durdu,kurtaj oldum.
Birkac ay sonra tekrar denedik bu sefer 4-5 ay sonra hamile kalabildim,bu da 7. haftada oldu ve yine kurtaj oldum.
Doktorum ilkinde bunun olası bir durum olabildiği icin uzerinde durmadı,ama tekrarlayınca testler yapıldı,bebeğin sağlıksız olmadığı ama benim kılcal damarlarımın ince olduğu teşhisi kondu (ya da bunun gibi birşeydi adını bilmiyorum).3 gebeliğimde hergun kendime iğne vuracaktım(sanırım kanı inceltecek,kan akışını kolaylaştıracak bir ilac).
Ve bu zamana kadar hem gebelik oncesi hem de gebelik sırasında bircok kan ve hormon tahlillerim yapıldı,hepsi normal cıktı.daha onceki hicbir muaynesinde de Polikistik over gibi bir tanı konmadı.
2. gebeliğimin uzerinden 1 yıl gecmesine rağmen hamile kalamadım,tekrar doktora gittim.Polikistik over tanısı koydu. Şaşırdım,cunku daha once boyle birşey yokken 1 sene sonra nasıl oluyor anlamadım.. Kilomda da artış olduğu icin 5 kilo vermemi ve gliffor 1000'liği bolerek sabah akşam icmemi istedi.Bu arada adet duzensizliği gibi bir sıkıntım da hic olmadı,aşırı kıllanma oldugu da soylenemez.

2 kere rahat gebe kalmış bir insan,1 senede polikistik over olabilir mi?
Gliffor verilmesinin sebebi sadece kilo kontolu mu,yumurtaya,gebe kalmaya da etkisi de oluyor mu?
ve son olarak glifforun yan etkilerini azaltmak icin,yemeğin hemen ardından almak dışında ne yapılabilir cunku mahvolmuş durumdayım,surekli midem bulanıyor,kendimi tutuyorum istifra etmemek icin ve sarhoş gibiyim,halsiz bitkin sanki tansiyonum duşuk gibi hep ve bu benim gunluk yaşantımı an an etkiliyor :S

Cok uzattım biliyorum,kusura bakmayın