Herkese selam, bu tur kişilerden artık bıktım. Ya kendi cocukları ile ya kendileri ile ya da tanımadığım insanlarla kıyaslıyor insanlar beni. Eminim bana ozel değildir coğu kişi bu arıza kişilerle karşılaşıyordur. Kimse ile derdim yok, iyiye sevinir kotuye uzulurum. Ama benimle ilgili bişey olunca cevremde birileri hemen modumu duşurur hemen bir kıyas. Yıllar evvel bir tanıdığım sağlık meslekte okuyan kızının doktor olacağını iddia ediyordu aileme. Bende normal bir bolumde okuyordum.
Şimdi hamileyim mesela gecen doktordan gelirken bir tanıdığımla karşılaştım sık sık goruşuruz mecburen, iş nedeniyle. Bi tanıdığınız kızı da hamileymiş o bir defa gitmiş doktora, ultrason goruntusu falan yokmuş. Beni soylemiş o haftalık gidiyor diye. Diyeceğim nazarından korkmuştur diye demedim. Sonra savunacak beni biz onlarla cok yakınız asla kıskanmaz diye, ı yuzden sustum. Kendisinin belli bile olmuyormuş falan.
Yalan soyleyecek değilim, sancılarım oluyor ozellikle yorulunca. Yaşım ileri doktorum 3 ay koru kendini dedi. İlk bebeğim, titizleniyorum elbette ama mide bulantısı cok oluyor, aniden uyku cokuyor, yemek yiyemiyorum. Konuştuk biz onunla( dediğim gibi iş nedeniyle de sık goruşurum o kişiyle, denk geldik bu arada sık sık, yemek yemediğimi gorunce sohbet etmiştik, saklamak aklıma gelmedi). Uzun mesafe yuruyemiyorum. Daha yeni yeni yurumeye başladım hep karnımda sancı gibi gerginlik gibi bişey oluyordu. Doktorum olur normal dedi. İşime devam ediyorum. Aksatmıyorum da.
Bu tur insanlarla nasıl başa cıkıyorsunuz? Ne denir o insanlara aklıma gelmedi ama her yerdeler eminim