İyi akşamlar dostlar, Youtube işinde yeniyim. Daha başlayalı 1 hafta bile olmadı. Ve ilk teliflerimi de boylece aldım. Hatta birden fazla telif aldım. 2-3 kanal acmıştım ve VDS kullanarak bot ile yukleme yapıyordum. İlk actığım kanalda 1. gun 7 video 2. gunse 70 video yukledim ve unlem almadan hepsi yeşillendi. Aynı kanala yukleme yapmaya devam edeyim derken, butun attığım videolar istisnasız unlem verdi. Sanıyorum ki kanal spam 'e duştu. (İlk sorum bu, bir kanal neden spama duşer? Bunun sebebi cok fazla video atmam mı? )

Her neyse actığım diğer kanallara da yukleme yapıyordum. Her şey gayet normaldi. Ta ki bugun akşama kadar. Youtube 'u actığımda ilk defa telif ekranıyla karşılaştım. Actığım iki farklı kanala da UFO 'larla alakalı uzun videolar atmıştım. İkisi de telif aldı. Benim gibi yeni başlayan arkadaşlara belki bir faydam olur uzaylılardan uzak durun.

Telif aldıktan sonra yaptığım şey telif alan kanallardaki butun videoları silmek oldu. Ayrıca para kazanmaları devre dışı bıraktım. Bunun dışında bilmiyorum başka ne yapabilirim? Not: 3 telifte kanalın kapandığını biliyorum. Ama benim sorunum ve en başta yaptığım yanlışlık Adsense hesabımla, Youtube hesabım aynı maile bağlıydı. Sorun cıkabilir diye duşunduğumden dolayı riske atmadım. Ve tası tarağı topladım hemen.

Benim tecrubelerim bunlar oldu, sizler ne tavsiye edersiniz? Belki kucuk tecrubelerinizi paylaşırsınız. Değerli yorumlarınız icin teşekkur ederim.