Merhaba kızlar
Ben pandemi başladığı donemde coğu kişi gibi depresyon eşiğindeydim eşim sağlık calışanı covitin gobeğinde calıştı. 2 cocuğum var lisans mezunuyum o donem cok daraldım ciceklere takıldım o kadar cicek aldım ki ins dan cicek bakımıyla ilgili sayfa actım. Eve cicek alma işinin cıvığını cıkarmıştım balkonda bi kişi cıkacak kadar yer kalmamıştı. Kendi ciceklerimi ins da paylaşıp bitkilerle ilgili bilgi veriyordum bi gun birisi fiyst sordu aldığım fiyatın uzerine 10-15 tl ekleyip soyledim bu şekilde satışım başladı 1-3-5 derken evdeki cicekler bitti duzenli cicek aldığım seraya gidip işten bahsettim aynı oranda da takipcim artıyordu perakende fiyatının 15 tl altına vermeye başladılar bitkileri, zamanla farklı illerden takipcim oldu biraz uygulama uzerinden gondermeye calıştım kargoları tabi devamı gelmedi başta kargo yapmayı tam bilemiyorum canlı cicek kırılıp dokuluyor epey zararım oldu sonra bu işte tanıştığım bi abinin kargo anlaşmasını kullanmaya başladım şuan bayağı bi kitlem var ama cocukların okulu oldu (kucukler) ciceğin maliyeti arttı cok buyuk ithalatcı firmalarla calışıyordum son zamanlarda ama maliyet artıkca benim karım cok duştu şuan 10 tl gibi bi rakam kalıyo ya kalmıyor. Haliyle bu da beni soğutmaya başladı kargo hazırlaması da oldukca yorucu kırılmasın diye cok ozen istiyor. Belki buradan birileriyle bile yolumuz kesişmiştir işin ozu şuan el yapımj bakır bileklik işine gecmeye başladım belli bi kitle guvenen takipcim var ama sayfanın reklamlarını hep cicek uzerinden yaptığım icin cicek kadar ilgi gormuyor. Bi kac gunluk e ticaret siteleri geliyor aklıma Turkiye de kiler hakkında bilgi sahibiyim ama asıl bilgi edinmek istediğim yurt dışı e ticareti bireysel olarak uye olabileceğim pazar yerleri var ama kargosu gumruk işleri nasıl oluyor tam kafamda oturtamadım bilgi sahibi olan varsa aydınlatırsa cok sevinirim