İyi ramazanlar kızlar nasılsınız ? Kısaca bahsetmem gerekirse ben 1 bucuk senelik evliyim. Kayınvalidenler alt katımda oturuyorlar bu yaz koye yerleşme duşunceleri olmakla birlikte en gec seneye gidicekler. Biz eşimle gecen sene araba aldık ve borcunu oduyoruz yaklaşık olarak 22 ay kaldı. 4000 civarı bir kredi odememiz var. Bu yuzden gebeliği erteledik. Oncelikle şunu sormak isterim ki aranızda tamamlayıcı doğum sigortası yaptıran var mı ? Bu sene bunu yaptırıp cocuk icin gram altın biriktirmeye başladık eşimle. Borcun bitmesine 3 5 ay kalada korunmayı bırakıcağımdan annelerin tecrubelerinden yararlanmak istedim.
Ben şuan calışıyorum ve calıştığım yerde mutlu değilim. Patronum iyi olmakla birlikte psikolojisisi hic iyi değil. Genelde gec cıkıyorum ve aşırı suclayıcı bir insan surekli diken ustundeyim. Borcumuzu odeyene kadar eşim tekrar bir iş arama bulma stresine girmemem gerektiğini hedeflermiz olduğunu soyluyor bir yanımda gebelikten once acaba başka işe mi girsen diyor. Bu arada sağlıkcıyım onlisans mezunu. Doğum sonrası burda devam edemem ama peki doğum param yanar mı ? Nasıl ilerlemem gerekiyor? Emeklerimde var 3 senedir burdayım. Doğumdan sonra iş bulmam daha mı zor olur ? Biraz duşuncelere daldım bebeğimi de en azından 2 yaşına kadar kendim buyutmek istiyorum kiramız yok araba borcumuz da bitmiş olucak boyle planladık eşimle.
Siz olsanız 1 sene idare edip sonra Allah nasip ederse hamile kalıp mı cıkardınız yoksa nasipte varsa daha iyi bir iş mi arardınız ? Yeni işimin kotu olma ihtimali bize arabayı sattırır boylede bir risk var.