Merhaba. Oncelikle beni yargılamadan dinlemenizi ve eleştirmeden cozum odaklı konuşmanızı rica ediyorum. Şoyle ki ben, apartta 2 kişilik odada kalıyorum. Ve benim daha onceden de odamda tek kalırken yaşadığım bir problemim var. Oda kokusu problemi. Şoyle ki, ben normalde temiz bir kızım, yani evin tozunu alırım, supururum, silerim, yemek yedikten sonra hic bulaşık bırakmam, hemen yıkarım, sık sık duş alırım, dolabım her zaman duzenlidir.Ancak son bir iki yılda fark ettim ki, gece uyuduğum uykudan sonra sabah uyanınca etrafıma kotu bir koku yayılıyor, bu koku vucudumdan gelen bir koku değil. Uyurken ağzım kapalı olduğu icin, nefessiz kaldığım icin, ağız kokusu mudur artık nefes kokusu mudur bulunduğum bolgenin etrafına yayılıyor. Bu arada gunde 2 kez dişlerimi fırcalıyorum. Gun icerisinde ağzımdan oyle kotu koku yayılmıyor.Bu durumu sadece uyku uyuyup uyandıktan sonra, yani uzun sure havasız ortam oluştuğunda yaşıyorum. Sabah kalktığımda fark edince hemen odayı havalandırıyorum ve oda parfumu sıkıyorum. Ancak bu sene 2 kişilik odada kalmaya başlayınca, oda arkadaşım bazen benden once uyanıyor ve maalesef odayı havalandırıp parfumu sıkmadan yani ben uyanmadan bu kokuyu fark etti. En başta kullandığım deterjanın bu kadar kotu koktuğunu duşunuyordu. Şu deterjanını değiştir falan diyordu. Ancak sanırım kokunun deterjandan değil benim nefes problemimden geldiğini anladı, ama tam emin değilim. Cunku bu sabah dedi ki, bir deterjan insanı ancak bu kadar rezil edebilir. Ben de cozum yolları arıyorum. Şimdilik ağız bakım suyu falan aldım. Dil temizleme jeli aldım. Ancak bence bunlar cozum olmayacak. Cunku uykudan uyanınca vermeli gibi kokuyor etrafım. Yani bu koku, ağız kokusu değil de nefessizlik kokusu, mideden gelen bir koku sanki. Daha onceden dil hekimine gitmiştim ve dişlerimdeki plakları temizlettim, kanal tedavisi icin gittim. Bu sorunu son 1 2 yıldır yaşadığımdan bu sorun icin gitmedim yani. Benim sormak istediğim, arkadaşım uyandığında ben hala uyuyorsam bu kokuyu duymuş olacak, cunku uyanınca ortaya cıkıyor. Ben de bu durumu nasıl onleyebilirim?