Arkadaşlar youtube roportaj kanalım var. Ama onun yanı sıra başka bir kanal acmak istiyorum. Bu kanalda yapacağım icerikle ilgili tam olarak kafamda bazı sorular var.
Diyelim ki bi yerden fotoğraf, bi yerden video alacağım. Bunlarıda videonun belli saniyelerinde gostererek anlatımımı guzelleştireceğim. Bu aldığım fotoğraf,video video mu direk telife mi duşurur? O videodan para kazanma aktif olmaz mı?
Burda orneklerle bu soruyu biraz anlatsam daha iyi olacak.
Eski Donemlerden bir Başbakanı anlatan bir video yapacağım diyelim. 1990 larda bir başbakan veya başka bir siyasi (veya lider biri) bu kişinin google'da ki fotoğraflarını koymam sakıncalı mı? Telife girer mi?
Yine bu şahsın diyelim bilmem ne TV kanalında 2 dakikalık konuşması var ordan ozlu kısmını 15 saniyesini cekip 10 dakikalık videoma eklesem bu telif olur mu?
Bunları yapan kanallar goruyorum. Telife duşuyorlar mı telife duşer miyim bilmiyorum o yuzden sormak istedim.
Ekstra bir sorum daha var. Ben bu kanalda bilgi videoları verirken başka bir oynatma listesinde uzman olduğum alanda Eğitim videoları yayınlasam kanalda farklı icerik girişi olur bu kanalın kategorisini biraz olsun ortada bırakır bunuda yapmayı istiyorum bir zararı olur mu?
Neler Telife girebilir nasıl anlarız?
Acemi Webmaster0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Acemi Webmaster
- Neler Telife girebilir nasıl anlarız?