Merhaba hanımlar yine yeniden ben ve sıkıntılarım karşınızdayım.. bu uzun yazıyı okuduğunuz icin teşekkur ederim şimdiden

Ailemle ilgili durumları paylaşmak ve sizden beni bu konuda yonlendirmenizi bekliyorum cunku iki cocukla hata yapmamam lazım..
Boşandım iki cocuğum var ve ailemle yaşıyorum ailemle 3 odalı bir eve taşındık cocukların ve benim ayrı odalarımız var odamızda tv miz internetimiz herşeyizmiz var orası bizim yaşam alanımız.
Ailemle kimi zaman catışmalar yaşadım bazısının sebebi annemin cocuklara bağırması oldu, bazısınız sebebi yaptığım her işe karışması soylenmesi oldu.. bir gun huzurlu gecirsek iki gun huzurumuz bozuldu.. kimi gun alttan aldım kimi gun bende bağırdım cağırdım.. 3 yıl oldu fakat guldum gectim olmadı ağladım olmadı..
Buyuk cocuğum hep kreşe gitti diğerini kreşe vermek icin maddi durumum el vermiyordu kardeş indirimiyle ve keseyi biraz zorlayarak kucuk evladımı da kreşe verdim cok da mutlu cok şukur..
Buyuk evladım bu yıl eylulde ilkokula başlayacak kucuk evladım ise kreşe devam edecek yuksek ihtimalle devlet desteğinden yararlanacağız (boşanmış olmam sebebiyle gecen yıl abisi icin faydalandık)
Gelelim benim derdime; ailemle yaşadığım bu tartışmalarda babam onceleri tarafsız davranıp orta yolu bulmaya calışıyordu anneni biliyorsun idare et yaşlı cocuk bakmak zor geliyor vs. diyerek …
Ama babamında sağlığı belkide bu sebeplerden etkilendi bilemiyorum bu yuzden artık o da bu huzursuzluklardan olumsuz etkilendiği icin tepki vermeye başladı..
Gecen yıl ben kucuk bi sinir krizi gecirmiştim yine boyle bir tartışma sırasında sebebi bulaşık makinesine annemin istediği usulde bulaşık yerleştirmiyor olmamdı.. yeter artık diye ağlama krizine girdim ve benim evimi yolumu ayır artık baba ben bu şekilde yaşayamıyorum demiştim.. babam o zamanlarda ayrı ev olayına asla olmaz diyordu.. şimdilerde ise o da cok bunalmış olacakki cıkan tartışmalarda tavrını koyuyor ve kızım bir ev kiralayalım sana bu boyle olmaz diye o da sert cıkmaya başladı ama arkasından da ekledi evini gecinderemeyip geri donersen seni kabul etmem diye.. resmen aba altından sopa gosterdi.. bu olay boyle kapandı..
Pazar gunu yine bir tartışma yaşadık annemle ve babam yine aynı cumleleri sarfetti yaz gelsin evini ayıralım diye ama bu soylemleri imalı cunku şuan kreş icin yuklu bir odeme yapıyorum eylul ayına kadar bunu biliyorlar kiraya cıkabilcek durumda değilim cık cıkabiliyorsan ya da SUS demek istiyor bu acık ve net..
Bende tabiki ayrı bir ev istiyorum bunun hayali ile yanıp tutuşuyorum gecmiş konularımda da var bu durumlar.. hatta babamın vasiyeti bile var bu kız ben olsem bile bu evden cıkmayacak diye o yuzden imalı ve aba altından sopa gosteriliyor diyorum..
Butcemi size yazmak istiyorumki eğri oturalım doğru konuşalım bu maaş ile ev gecindirilebilir mi ben kendimi kandırmayayım..
Yemek takımı= var
Catal kaşık seti = var
Yorgan yastık vs. = var
Cocuk odası takımı = var
Koşe takımı= var
Televizyon = var
Yeni ev icin ihtiyacım olanlar ; Salon icin oturma grubu
Beyaz eşya
Halı – perde
Tencere-bardak vs.
Kendim icin yatak ve gardolap
Depozito- gerekli ise badana
Boyle bir ihtiyac listesini orta halli kalitede eşyalar icin ne kadar kenarda param olmalı? Mesela 10 bin tl yeterli midir?
Şimdide maaşı yazıyorum ve butcemi sizce gercekci mi?
Maaş =2900 tl
Kreş= 600 (devlet desteği ile bu fiyat)
Okul Servis = 180
Faturalar elektrik su = 100 gaz kışın 300 (tahminen)
El harclığı =300
Kredi kartı =400 (cocukların giyim ayakkabı eğitim vb tum ihtiyaclarını ben karşılıyorum)
Mutfak masrafı: 500+390 yemek kartı (yemek kartı bazı marketlerde geciyor)
Kira = 700- 750 tl civarı (ailemin oturduğu civarda bu oranlarda kiralar yanlarından uzaklaşamam cunku okuldan gelen cocuklarımı annem karşılıyor)
Aidat=80 tl bu civarda aidatlar
bana kalsa ben hemen cıkmak isterim ama ağustos ayı sonuna kadar odediğim kreş taksitim aylık 1600 tl.. bu yuzden hemen cıkamıyorum.
eski eş neden nafaka vermiyor diyeceksiniz.. 300 tl nafakayı 3 yıldır alamadım yaklaşık 10 bin tl birikti fakat sgk sız calışıyor ve benim hic şahidim yok.. kendisini defalarca aradım konuştum vicdanına bıraktım vereceğini sanmıyorum.. bana verme direk okula yatır diye bile teklif ettim sen herşeye para gozuyle bakıyorsun babalık sadece parayla olmaz ben iyi bir baba olduğuma eminim diyor.. icra ceza davasını da kaybettim hakim icra yoluyla alınsın dedi ama alacağım hicbir malı maaşı yok

eski konularıma bakıp fikir sahibi olmak isterseniz link burada

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...aba-evi-zindan-lokmasi-dertliyim-iste.899823/
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...cikmak-istiyorum-mumkunmu-yardim-edin.839632/