Koc Holding'ten Soylu'ya yanıt: Talihsiz acıklamaları

Koc, Binali Yıldırım'ın gruba ait helikopterlerden kiraladığını acıkladı

Koc Holding, İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun CHP ’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ’na holdinge ait ucağın tahsis edildiğini iddia etmesinin ardından bir acıklama yaptı. Soylu'nun "Gezi olaylarında otel tahsis edenler, Gezi olaylarında Taksim'deki otellerini tahsis edenler bugun ucaklarını tahsis ediyorlar" şeklindeki ifadelerinin 'talihsiz' olduğunu belirten holding, acıklamasında Ekrem İmamoğlu ’nun Setair ozel havacılık şirketi aracılığı ile soz konusu ucağı kiraladığını belirtti. Koc Holding ayrıca 3 Mart ’ta Binali Yıldırım ’ın da kendilerinden helikopter kiraladığının altını cizdi.

Koc Holding'in yaptığı acıklama şoyle:

Sayın Ekrem İmamoğlu ’nun 19 Mayıs ’ta Samsun, 4-5 Haziran ’da Trabzon ve Ordu seyahatlerinde şirketimiz Setair ucakları ile yolculuklarını gercekleştirmiş olmasına ilişkin son birkac gundur sosyal medya uzerinden yayılan iftiraların, İcişleri Bakanı Sayın Suleyman Soylu ’nun talihsiz acıklamaları ile yeniden gundeme gelmiş olmasını uzulerek takip etmekteyiz.

Soylu ne demişti?

Suleyman Soylu, soz konusu konuşmasında “Kusura bakmayın, ben bir şey goruyorum. Beni kim kınarsa kınasın. Gezi olaylarında otel tahsis edenler, Gezi olaylarında Taksim ’deki otellerini tahsis edenler bugun ucaklarını tahsis ediyorlar. Gezi olaylarında Deutsche Welle ’yi tahsis edenler – Alman televizyonu – bugun televizyonlarını tahsis ediyorlar. Gezi olaylarında BBC Turkce ’yi – İngiliz televizyonu – tahsis edenler bugun televizyonlarını tahsis ediyorlar. Gezi olaylarında Kandili harekete gecirenler bugun Kandili harekete geciriyorlar” demişti.

Haber Linki Tıkla

Ozetle, Binali'nin Koc Holding ucağını kullanmasında sorun yok ama secilmiş İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Koc Holding ucağını kullanmasında...