Diğer başlıktan esinlenerek acıyorum bu başlığı. Ama biraz ters olarak. 2 milyondan 76 milyona yolculuğumuz başlığı cok hoşuma gitmişti. Umut verici bir başlıktı. Benimki tam tersi oldu. 2,5 ay once eşime sperm testi yaptırdık ilk defa. 1 hafta sonra tekrarladık. Değerler birbirine yakındı. Toplamda 100 milyon sayı, ileri hareket %0, normal morfoloji %6 cıktı. Ayrıca 2. derece varikoselimiz var. Şaşırmıştık. Ne yapacağımızı bilemedik. Doktorumuz ameliyat onermedi, aşılama yaptırabileceğimizi soyledi. 2 ay sonra tup bebek merkezine başvurduk. Tup bebek merkezi bebek icin 3 aylık bir denemenin (3 ay denedik bebek icin) cok az olduğunu, sperm değerlerimizin cok kotu olmadığını, biraz daha denememizi soyledi. Kabul ettik. Denemeden once merak ettiğimiz icin bi test daha yaptırmak istedik. Ve 2. şoku yaşadık. Sayı 8 milyona duşmuş. Hız %10 a cıkmış ama ne onemi var ki? Bu 2 aylık sure icerisinde keciboynuzu kuru ve vitamin kullandık hızı ve morfolojiyi artırmak icin. Başka ilac kullanmadık.

2 aylık yolculuğumuz boylece sonlandı. Şimdi yine ne yapacağımızı bilmiyoruz. Testi haftaya yine tekrarlayacağız emin olmak icin ama merak ediyorum keciboynuzu kurunden olumsuz etkilenenler var mı? Bir arkadaşta sayılarının keciboynuzu kurunden sonra duştuğunu yazdı. Ben hic ihtimal vermemiştim. Daha doğrusu hic aklıma dahi gelmemişti keciboynuzu kurunun boyle bir etki yapacağı. Yaşım 30. Bi yanım beklemek istemiyor.. Ama bir yandanda bu değerler duzelir diye bir umut var icimde. Beni yolumdan alıkoyan, beklememe neden olan bir umut.