Merhaba... Bunu yazarken aslında gercekten bomboş bir konu olduğunu biliyorum ancak esas noktaya konu sonunda geleceğim. Bu nedenle fikirlerinizi almak istiyorum. 6 yaş oğlum var. Sacları duz ve asla kısa model yakışmıyor. Gecen gun kv lerde otururken gorumcem de ordaydı. Bilmem nerden konu acıldı,ben de oğlumun sacını uzatıcam dedim,toplanabilir olmasını bekliyoruz dedim ki eşim benden daha cok istiyor bunu... Gecen yıl da buna gore kesim yaptırmıştı. Kaldı ki oğlum da istiyor,o istemese zaten duşunmezdik bile. Her neyse... Gorumcem tuhaf bir tavırla,ne oyle uzatıyorsunuz dedi ben hic sevmiyorum. Dışarda ahlaksızları goruyoruz,erkeğe benzemiyorlar dedi. Ben şok... Goruntuyle sacın ne alakası var dedim. Benim abimin de sacı uzun ama gayet de ahlaklı bir adam dedim. Dışarda duzgun gorunumlu sapıkları da biliyoruz,kimseyi goruntusuyle yargılayamazsın. Kaldı ki bu daha cocuk dedim. Ama dışarısı ahlaksız kaynıyor,herkes bi b..klar yiyor,kimse kimseye mudahale etmeyince iyice zıvanadan cıktı genclik,cocuğun sacını uzatarak onlara benzeteceksiniz dedi. Bak abla dedim. Senin 2 tane erkek evladın var,sen uzattırma ama ben uzatıcam ve toplayacağım dedim. Ayrıca mudahale konusunda evet fikrini soyleyebilirsin ama dayatma yapamazsın. Anne baba varken kimseye laf duşmuyor bu konuda dedim. Hala daha ahlaktan dem vuruyor ama... Bne de yineledim. Sen uzattırma ama benim cocuğuma karışamazsın dedim. Aslında şunu da soylemem lazım,halası olarak karışabilir de.. Ama tavrı ve uslubu o kadar cirkindi ki,ben de bi yerde mesafemi koruyarak karşı cıktım. Uslubunca fikrini elbette soyleyebilirdi. Ama konuşurkenki ses tonu,mimikleri oldukca iticiydi. Ben de sesimi yukseltmedim,fikrimi seviyemi bozmadan soyledim. O gunden bugune mesafemi coğalttım ona. Şimdi esas konu şu. Eşim de oradaydı ve asla cıtını cıkarmadı. Ama abla ben de istiyorum demedi. Deseydi ablası susacak ve tek kelime daha etmeyecek,dolayısıyla ben de boş bir konu icin onunla muhatab olmak zorunda kalmayacaktım. Bunu ona soyledğimde e sen konuştun ya diyor. Her şeye ama her şeye susan bir adam... Benim yanımda gorunmekten,aynı fikirde olduğumuzu soylemekten kacınan bir adam. Yoruldum.