ben artık anlamlandıramıyorum. sizce bu durum nedir ben nası bi insanların icine duştum?.6 yıllık evliyim iki cocugum var biri 6 aylık biri 5 yasında. eşimin ıkı kız kardeşi var bana hep duşman gibi olan her yaptıgımı eleştiren. ilk evlendigim zamanlarda cok catışmalar oldu dugunum bile rezil oldu. kuaforde kendı cevresiyle ayrı yemekler yediler falan. beni her fırsatta yalnız bırakmaya calıştılar. nişanlıyken bana sen parmak arası terlik giyemessin gelinsin kendine gel demeler.aramız duzelmeye başlar gibi oldugunda,ona attıgım naber mesajına bile, once naber yazılmaz selam yazılır diye bile azarlamaya yer arayan bi zihniyetten bahsediyorum. burdan okuyorsa selam olsun onlarada. neyse artık bana ve aıleme tak ettiren konuya gelecegim . gecen sene kayınwalide wefat etti bizde senesini yapalım diye bunlarla beraber memleketlerine gittik ben annemi babamıda goturdum eşim annem babam iki cocukla 11 saat yol cektik. gitmeden once ben aramızda bi problem oldugunu bilmiyordum bunlar gene alınmış bişeylere olsa gerek cunku yolda anladım gene bozuk attıklarını. ıkı araba gittik..yol boyunca tesislerde bir araya gelinmedi. neyse wardık akrabalarının evine .ben gene herzamanki gibi muhatap alınmıyorum falan) hadi dedim neyse.mewludumuzu yapalım. mezarlıga gidildi orda dualar okundu falan.bitince biri dedi ben şu arkadaşımda kalıcam, otekide ewli zaten oda kayınwalidesinde kalmaya gitti. biz kayınpeder annem babam eşim cocuklarla tekrar akrabalarının ewine donduk. ertesi gun babası kızlarıyla beraber bi akrabasının yanına icli kofte yemege gitti bunuda basa basa soylediler yanımızda. annem babam eşim ben birbirimize bakakaldık. bizi şu cagırdı icli kofte yemeğe gidiyoruz diye.. neyse onada tamam. ama anlam weremiyoruz sorunumuz yok cunku uzun suredir bu insanlarla. hele anne babamın hic yok. aynı gunun akşamı halalarının ewine ziyarete gidildi. ayrı ayrı girdik o ewe. biz geldigimizde kardeşinin biri o ewdeydi . bayramın birinci gunu. ewe girince ben bebegi emzirmek icin yan odaya gectim. bu sırada herkese kahwe yapıldı ikram edildi ama bana yok. ) bunu yaptıran eşimin kız kardeşi heralde anlam weremedim ben. o ewden bi damla su icmeden cıktım ben. neyse onada tamam. birsonraki gun ise dayılarının evinde buluştuk. biz onlardan ıkı saat once oraya gelmiştik.onlar gelene kadar keyfimiz iyiydi. bunlar geldi . bu arada bayramın birinci gunu. .kızkardeşleri babamla annemle we eşimle bayramlaştı tokalaştı ben yanlarında dikilirken onumden gecip gittiler bana selam meraba toka falan yok. şok olduk annem babam we eşim cok bozuldu ew kalabalık herkesin icinde tek bana selam wermediler. bu ne ki şimdi? aramız kotu olsa zaten onlar icin oladar yolu tepip ıkı cocukla we aılemı zaten goturmezdim. biz onlar icin o yolu cektik. onların aılesıyız yalnız bırakmayalım diye gittik. bu olaydan 10 dk sınra balkona hawa almaya cıktım babalarıda oradaymış. bizi gorunce eşimde arkamdan geldi we babasına; baba gormuyomusun kızlarının yaptıgını? herkese selam werip karıma neden bunu yapıyor diye bişey soyledi. bende lafa girip , bırak dedim yaa ben yapsaydım hepiniz benı rezil ederdiniz dedim babasına. baba eğer sen kızlarının bu hareketini gorup bişey demiyorsan sende bana saygı duymuyorsun diye cıkıştım biraz. ben bunu diyince,, zaten hep benım kızlarım suclu diyip hala kızlarını korudugu icin onada kalbim kırıldı acıkcası. bu olaydan sonra onlar biz balkonda otururken bizden once cıkıp gitmişler. ev sahipleriylede aram cok iyidi yıllardır her bayramda dugunde aradım sordum misafir ettim. ama o olay olunca aramızda bi soguk ruzgarlar esti neticede onların akrabaları onlardan yana oldular. bana yapılan hataları goren yok.. biz oraya gelirken yaş pasta almıştık . giderken onu bize ew sahibi iade etti .. bişey soyleyebilirmiyim dedi.. giderken pastanızıda gotururmusunuz?? biz şeker hastasıyzda ??bu nedemek . butun bu davranışların anlamı ne hala biz ne yasadık diyoruz aklımıza geldikce