merhabalar. Biz eşimin ailesiyle farklı şehirlerde yaşıyoruz, kaynımlar kvalide nin evinde yaşıyorlar, once evleri yoktu 5 yıl once ev aldılar borcları var diye kredi falan değildi bu borc. tanıdıktan alınmış ev icin peyder pey odenecek bi para yine beraber oturdular,şimdi durumları cok cok iyi ayrilmadilar 10 yılı geckin suredir cocuklarıyla beraber birlikte yaşıyorlar. Ev alirken bizim duğun zamanı iyi denecek bi para yardımı yaptılar kaynıma,bize de bana takılan bilezik harici esya dan gelinlige yol masrafindan yeme icmeye hic bi faydası olmadı. Hatta nişan tepsisine atılacak paraya kadar bizde para yok diye 50 tl eşimden alıp attı. Biz kirada oturuyoruz esya yani kredi borcu, duğun borcu, bilezik harici takılarimin borcu birde araba aldık hemen bileziklerimi bozdurunca onun borcu derken yine de şukur toparladık bitirdik. ikimizde calışıyoruz. Neyse kaynımın durumu baya iyi simdi, kvalidelerin durumuda iyi. evlerine gitseniz yeme icme gezme giyme her şey bol ama bize gelince maddiyat acısından zaten bize bi sey yapmayacakları anlayalı cok oldu. Manevi olarak biraz duşunulmek istiyorum. sorunlarımız yuklerimiz onlara ulasmadan cozduğumuz icin bizi hic evlat olarak gormuyorlar nede olsa ikimiz de calışıyoruz bizim sıkıntımız ne olabilirki modundalar. Ama eltimlerin kullandığı ilac dozundan, giyme tarzından, gezmelerinden, torunların eğitiminden, hastalıklarına o kadar ince bi duşunceye sahiplerki bize gelince bi sıkıntı olsa aman onda bi sey yok o da ne ki dert mi modundalar. Neyse konu o kadar acılması gerek ki ama benim asil dert ettiğim. Eskiden arardım simdi mesafeliyim ararsa konuşurum o kadar. Beni her aradığında el gibi 1,2 dk lik napiyon iyi misin bende aynı sekil ona selam soyle bitti konusma. Ama her seferinde yanındaki kaynımı kastederek almasa bile x oglum dediki anne onu ben alirim dedi de oglum ben istemem evine al dedim der, daha almadığı şeyi ovunur. eve şunu yaptırdı eve şunu aldı bize bunu x oğlum aldı falan goze gorunen buyuk seyler. Ama biz zaten 2 kişi kiraydi faturaydi kredilerdi harcamalardi derken cocuk bile yokken 10 12 bin aylık gidiyor. Onlar yaninda olduklari icin kira fatura masraf derdi yok birde 3 cocukları var kendi evlerinde olsalar aynı parayi yani yaptığı masrafı zaten bi kac ay icinde ev ihtiyacı icin harcayacak. Eve tum ihtiyacı kbaba karşılıyor fazla fazla rvde herkes ortak yiyor okuldan ilacatan hastaneden kiyafetten geziden markketen akla ne gelirsr anne babadan cikiyor masraf ama her seferinde bana ve herkese kaynımın yaptıkları anlatiliyor kurban parasına kadar veriyor diyo ee durumu iyi yaninda kalıyor yine yiyen inlar ben senede bi gidiyorum onlar 13 yıldır beraber esyayi da kullanan onlar yeme icmeyide onlar yapıyor. Sorun şu eşimde o sekil goruyor kardeşi yapiyormis her seyi eve 30 40 bin para harcanmismis ama kimsede demiyorki babanin emekli toplu parası, (devlet emeklisi ayligida iyi) aylığı, evde bi kardes daha var onunda ayligi baya iyi onun girdisi yeniyor bunların parası harcanıyor geline cocuklara bu soylenmiyor ama kardesin 30 bin yaptığı masraf herkrsin takdirini topluyor. Tamam bana yapma zaten 6 yildir yapmadin bundan sonra da yapmazsın belli. Ama bana acıp ovunup duruyorya artık dayanamıyorum. Sanki durumları yok zaten bunlar yanlarinda kalmasa oğlunun yaptigi her seyi yaoacak gucu var ama kazanilan evde iki aile olinca yeme icmeye gidiyor bunlar goze gorunmuyor. Ama oğlu bi tane. Birde bana duyuruyor sen bana ne yaptin da karşılık bekliyorsun. O sana yaptiysa sen 13 yildir ona yapıyorsun. Artık tepki vermek istiyorum.