MALZEMELER
1 bardak koftelik ince bulgur
1 bardak yarma (bulunmazsa koftelik bulgur eklenir )
250 -300 gr iyi cekilmiş yağsız kıyma
Kucuk soğan ( koftenin icine rendelenip konur)
Nane pul biber
Tuz yağ salca limon tuzu
Haşlanmış nohut

KILORİK
Bulgur tuz rendelenmiş soğan nane pul biber ve et azar azar su eklenerek iyice yoğurulur. Yaklaşık yarım saat yoğurulan bulgur ile misket buyukluğundeki kofteler yuvarlanır . Tencereye sıvı yağ konur ısınan yağda kucuk doğranmış soğan pembeleştirilir salca eklenir. Nane pul biber eklendikten sonra kaynar su ve nohut eklenir . Kaynayan bu malzemeye tuz limon tuzu ve kofteler konur kaynatmaya devam edilir . Kofteler pişince ocaktan alınır. Dikkatsıcak servis yapılır.

YOĞURTLU KILORİK
Bulgur koftelerin hamuruna baharat eklemeden yoğurularak kofteler yapılır. Tencerede su kaynatılıp tuz eklenir ve kofteler bu suda haşlanır. Pişen kofteler suzulur. Yoğurt tuz ve 2 diş sarımsak ile sarımsaklı yoğurt yapılır . Kofteler biraz soğuyunca geniş servis kabına alınıp ustune yoğurt dokulur. 2 kaşık tere yağı kızdırılıp pul biber eklenip yoğurdun ustune gezdirilip servis yapılır.
AFİYET OLSUN