Tuzla'da sokaktan yakaladığı kedileri keserek eve goturup yediği iddia edilen kadın, hayvanseverlerin ihbarı ile yakalandı. Yakalanan kadının ilk ifadesinde kedileri kesip yediğini itiraf ettiği oğrenildi.

Surprizbozan: Hassas icerik. Tuzla'da sokaktan yakaladığı kedileri keserek eve goturup yediği iddia edilen kadın, hayvanseverlerin ihbarı ile yakalandı. Yakalanan kadının ilk ifadesinde kedileri kesip yediğini itiraf ettiği oğrenildi. Kadın elinde tuttuğu ve icinde kestiği kedi olduğu iddia edilen poşet ile birlikte yurttaşlar tarafından goruntulendi.

DHA'nın haberine gore; Aydınlı Mahallesi'nde bir grup genc sokakta karşılaştıkları F. C. isimli kadının elindeki siyah poşetin icinde kestiği kedi olduğunu soylemesi uzerine polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri kadının elinde tuttuğu siyah poşetin icinde kesip derisini yuzduğu bir kedi yavrusu olduğunu tespit etti.

Bunun uzerine gozaltına alınarak Orhanlı Polis Merkezi'ne goturulen Fatma C. burada verdiği ifadesinde kedi kesip yediğini kabul ettiği oğrenildi. "5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanununa Muhalefet" konusundan 6 suc kaydı bulunan ve "Paranoid Şizofren" tanısıyla 6 ay psikolojik tedavi gorduğu belirlenen kadın savcılık talimatıyla akıl ve ruh sağlığı ile ilgili tedavi icin hastaneye gonderildi.

Kedi kesen kadını polise ihbar ederek yakalanmasını sağlayan hayvansever Sami Durmuş yaşananları şoyle anlattı:
“Pendik'ten eve gitmek icin burada dolmuştan indim. Buradan gelirken kalabalığı gordum, cocuklar kadının etrafını sarmış, polis muhabbeti yapıyorlardı. Ben de merak ettim, sordum 'Ne oluyor' diye. Cocuklar bana, ' Abi kediyi kesmiş, poşetin icine koymuş eve goturuyor' dediler. Tabii inanamadım ama insanda bir şuphe oluyor. Sordum kadına, o da gayet normal bir şekilde, ' Evet, kestim eve goturup yiyeceğim dedi. Daha once de yiyormuş, ilk değil bu. 'Yıllardır ben yiyorum' diyor. Gayet basit bir acıklama yapıyor, normal bir şeymiş gibi. Burada poşeti acmaya calıştı, ben actırmadım ama karakola gidince gordum. Derisini yuzmuştu kedinin, deri falan yoktu, yolunmuş bir halde yatıyordu yavrucak. 'Kedi helaldir, haram değildir' diye konuşmalarda bulundu. Dinimizde 'Kedi haramdır diye bir şey yok' diyor. Ben, 'Nasıl olur, Peygamber efendimizin uykusu bozulmasın diye seccadesini kesip bıraktığı bir hayvan kesilmesi, yenmesi soz konusu olabilir mi?' 'Yok siz duyumlara gore konuşuyorsunuz, oyle bir şey yok' diyerek kendisini savundu. Cocuklara kendisi anlatmış kedi kestiğini ve yediğini. Daha once başkalarına da anlatmış ama inanmamışlar. Daha once yakalanmış hastanede yatmış, tedavi gormuş , tekrar serbest bırakılmış. Gayet rahat, ben şu an bile rahat değilim. Gerekli cezayı alsın, bugun kedi yavrusunu kesen yarın obur gun insanı, bir cocuğu kesmeyeceği ne malum. Kucucuk masum bir hayvana onu yapan herkese yapar. Tamamen toplumdan soyutlanması lazım."

Kaynak: Tuzla'da yakalanan kadın, kedi kesip yediğini itiraf etti!