Merhaba kaderdaşlarım 4 yıllık evliyim. Evliliğimizin ilk yılında eşimin azosperm olduğunu oğrendik. Yani sperm sayısı sıfırdı. Hic sperm hucresi gorulmuyordu. Uroloji doktorumuz sorunun neden kaynaklandığını bulmak amacıyla Y kromozom testine,hormon testlerine,genetik testlere tabi tuttu. Herşey yolundaydı. Sorun kucukken gecirdiği ateşli kabakulaktan veya aldığı bir darbeden kaynaklanabileceğini veya varikoselden olduğunu ongordu. Veee varikosel ameliyatı icin gun verdi. Ameliyattan 3 ay sonra bir daha sperm testi verdik sonuc yine 0 ’dı. Bu sefer 3 aylık bir ilac kullanımına gectik. Soerm guclendirici Aminoasit bazlı bir tur bitkisel tablet. Ama sonuc yine aynı. Doktorumuz artık ne yaparsak yapalım herşeyin hava civa olduğunu yuzumuze baka baka soyledi. Tek caremiz kalmıştı. MİKROTESE ameliyatı. Gunlerce dua ettik bu ameliyatla sperm bulunsun cocuklarımızın olma olasılığı artsın diye. Eşim ameliyat oldu ve biz 10 gunluk bir patoloji trafiğine takıldık. Evet cok zor gunlerdi ama sonunda doktorumuz bize kac sperm bulunduğunu acıklayacaktı. 7 adet bulundu dediğinde boynuna atlayacaktık eşimle. Cok şukur ki rabbim bi kapı acmıştı bize. Bundan sonra hemen tup bebek kliniğine gidip başvuru yaptık. Benim test sonuclarım Rahim filmim hsg derken başlamıştık şimdi. Adetimin 21.gunu yumurta buyutucu gonadotrapin icerikli iğneler vurulmaya başladım. 3 hafta kadar sonra yumurtalarım toplandı. 6 yumurtam toplanmış 5 i dollenmişti. Cok şukur artık kader gulmeye başlamıştı bize de.3 gun sonra transfer işlemi yapıldı. GEriye kalan 4 u donduruldu. Şimdi hamilelik testi icin gun sayıyoruz. Kaldı 7 gun . Sabırsızlıkla beklemek nasıl bir olay an ve an yaşıyoruz. Buda benim hikayem. Aynı durumda olan arkadaşlarımıza bi ışık olur umarım.