Herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Bir yıldır bebek istiyoruz ama olmayınca doktora gittik. Bana hormon testleri yapıldı doktor muayene etti herşey normal dedi eşimden Spermogram testi istedi Esim 8 Haziran'da testi yaptırdı. Test sonucuna gore ml de 3.000.000 sperm toplamda 6.000.000 sperm sonucunu aldık. İleri hareketlilik %80 cıktı renk ph morfoloji gayet iyi doktor bile bu hareketlilik cok iyi ama sayı cok az tup bebek tedavisine gecelim hsg cektirelim dedi. Cektirdim onda da sıkıntı cıkmadı. Bu ay tup bebeğe başlayacaktık normalde ama benim icime sinmedi. Eşim dun urolaga gitti Dr testi gorunce hareketlilikle sayının aynı zamanda duşmesi lazım bu cok gorulecek bir durum değil testi tekrarlayalım dedi. Zaten test iki kere yapılmalıymis tek sonuca gore tup bebeğe başlanmaz dedi. Neyse hormonlara da bakıldı hicbir sıkıntı yok. Spermogram testi geldi 3,5 ml toplam 100.000.000 sperm %60 hareketlilik cıktı gozlerime inanamadim. Nasıl boyle bir fark cıkabiliyor hala anlamadım. Başına boyle birşey gelen var mı kime neye inanıp ne yapacagimi şaşırdım.