Merhabalar,
3 yıllık evliyim. Başlarda cocuk duşunmediğim ve yumurtalıklarımda endometryum ve miyom kistim olduğu icin 1,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım. bıraktıktan sonra 6 ay ara ile iki duşuk (6 haftalık) yaptım. 2. duşukteki Ağrı sebebi ile doktora gittim ve kistleriminden birinin (miyom) 7 cm olduğu icin ameliyat olmam gerektiğini soyledi. 2017 Şubatta ameliyat oldum. Sonra doktorum tekrar kist oluşmadan aşılama tedavisi yapalım dedi. 2017 Mart ayında 1., Mayıs ayında 2. aşılama tedavisini oldum fakat ikisi de negatifti. 2017 haziranda tup bebek 1. deneme icin ilac (Hibor, Gonal-F coraspirin, decavit, folik asit, progestron) kullandım Temmuz ayında Tup bebek tedavim olumsuz sonuclandı. Ağustos ayı sonunda tedavi sonrası butun ilac ve tadaviyi bıraktıktan sonra kendiliğinden Eylul ayında hamile olduğumu oğrendim. BTHCG değerim 65 ile başladı. iki hafta sonra 2 gun ara ile kontrollerden sonra değerlerim duşmeye başladı. Gebeliğin kimyasal olduğu ifade edildi. sonrasında duşuk sebeplerini oğrenmek icin genetik testi yaptırdım. Eşimde problem olmadığını ben de ise 15. kromozomda bir sıkıntı olduğunu testi yenilemem gerektiği soyledi. yeniden kan verdim. ailemden de istediler. Onlarda da problem olmadığı ama benim sonuclarım da kan pıhtılaşması olduğunu soylediler. Ekte de sonucları gorebilirsiniz. Yeniden doktora sonuclarımı gosterdim. Coraspirin ve decavit ilaclarını verdi ve hamile kaldığında haberim olsun dedi.
Sizce ne yapmam gerekir?
Bu surecte psikolojik olarak cok yıprandım ve eşime de hayatı zindan ediyorum.