3 AĞUSTOS 2015
Varikosel ameliyatı,morfoloji %1 ,kullanılan onca iğne,2 yılı aşkın bir suredir seni bekleyip bir turlu gelmediğin icinJ artık cok korktuğum tup bebek surecine girdik.3 ağustos, ilk iğnelerin(Lucrin) başlama tarihi.Bir haftadır kendi kendime vuracağım iğneler icin stres olurken bu sabah artık bir an once başlasın ne olucaksa olsun psikolojisiyle ilk iğnemi işyerinin tuvaletinde yaptım.Benim gibi tup bebek yaptıran ve şu an sağlıklı bir hamileliği olan arkadaşımı da nasıl yapılacağını gostermesi aynı zamanda destek olması icin yanıma cağırdım.Korktuğum gibi değilmiş,gule oynaya ilk iğneyi kendi kendime karnıma sapladım J Sadce biraz yanıyormuş.Tam 14 gun bu iğneleri vurulucam.Sonra yenileri.....
04.EYLUL-2015-CUMA
Bugun yumurta toplama gunuydu.İğneler bitti,icim bir garip oldu alışmıştım her gun aynı saatte iğne vurulmayaJ
Narkozu atmışken dr. odaya geldi ve ’once bizi cok korkuttun topladığımız ilk 4 yumurta boş cıktı ,icerde buz gibi bir hava oldu ’ dedi.Doktro Neyse ki diyene kadar gecen o uc saniyede nefesimi tutumuştum.Neyse ki 10 tane yumurta topladık deyince tuttuğum nefesimi bıraktım.Sıra kac tanesinin dolleneceği ile ilgili haber beklemekteydi....
05.EYLUL-2015-CUMARTESİ
Sabah kahvaltı yaptık.İkimizinde gozu calacak telefondaydı.Birbirimize caktırmamak icin nefesimizi tutmuş bekliyorduk J Beklene telefon 10 taneden 7 yumurtda dollenmiş.Beklemeye devam....
06.EYLUL-2015-PAZAR
Bugun annemlerde kahvaltıdaydık.Bir ara saate baktım 12:30.Hastaneden hala aramadılar bu iyi bişey diye sevindim.NE kadar cok bolunurse yumurtalar o kadar iyi diye duşunmuştum.Hayalim 5. gun transferiydi.Herhalde 7 yumurtadan biri 5.gune kadar yaşardı di mi.Derken telefon caldı.Telefonda hemşirenin adını gorunce icim buruldu.Beklediğim gibi 5 yumurta kalmış.Bizi yarın transfere cağırıyorlardı.İcimiz bir garip oldu.Yer dar geldi oturamadık.Once gidip kofte ekmek yedik.Sonra eve gectik .Transferden sonra kafamızın dağılması icin bir kac gun ablamda kalıcaktık.Eşyalarımızı hazırladık.Gecmek bilmeyen bir gun.
07.EYLUL-2015 –PAZARTESI
Bu sabah hava kapalıydı.Birde ustune 30 şehit haberi ..ikimiznde canı sıkkın ,tedirginiz.Hastaneye geldik.Guzel bir suit oda vermişler bize.İşlem oncesi tuvalete sıkışık olmam gerektiği icin başladım su icmeye.Hemşire sizi almaya geldik dediğinde daha yeterince sıkışmadığım icin yerime başkasını aldılar.2 lt ye yakın su ictim.Artık hadi beni alsınlar diye mızmızlanmaya başladığım sırada kapı acıldı.Embriyoloğumuz Engin Bey girdi iceri.her zaman bizi rahatladan engin Bey ‘Cocuklar durum cok parlak değil ’ diye cumleye başladığı an herşeyin bittiğini duşundum.5 yumurtadan sadece 1 tane kalmıştı.yumurtaların ustunu cizdikte boyunumu eğdim.Engin bey halime uzulup dur hemen boynunu bukme ben cok rahat transfer iptal eden biriyim elimizdekib ir tane guveniyorum yedi hucreli ama icine koyunca 8 olacaktır ’ dedi.Tabi bu saatten sonra soylenen hic bir şeyi duymuyordum aslında.Ağlama istiyordum ama eşimi uzmek istemiyordum.Sedyeyi getirdiler,bir an eşime donup boşver vazgecelim zaten olmayacak demek istedim.ama onun yuzunu gorunce ,bana nasıl uzulduğunu gorunce vazgectim.Sedye ile ameliyathaneye indirileceğim asansore bindiğimiz an gozyaşlarımı tutamadım.İstemsizce akıp gidiyorlardı gozumden .Hastabakıcı ,hemşire iel bir an gozgoze gelince ağladığımı başkları goruyor diye daha cok ağlamaya başladım.Ameliyathanede beni hazırlmaya başladılar.Hala ağlıyordum.Sroulan sorulara cvp veremiyor ,gozyaşlarımı engelleyemiyordum.Bir baktım ki benim asıl doktroum yok onun yerine başka doktor.Daha cok ağlmaya başladım.Sessizce ama sağnak yağış gibi gozlerimden yaşlar akıyordu.Herkes şaşkın tek cıt cıkmıyor.Ağladığımı goren yeni doktorum J ve embriyolog o kadar şevkatli yaklaştılar ki sacımı okşayıp birşeyler soylediler ama tek istediğim ordan kalkıp gitmekti. Canım cok acıdı, zaten kalbim acıyor birde cok sıkışığım karnıma baskı yaptıkca avuclarımı sıkmaktan başka birşey yapamıyorum.O an ekranı cevirip gosterdiler bak bu ışık olan yerde embriyon diye.Tum umitsizliğime rağmen sadece o an o ışığa bakıp lutfen benimle kal diyorum.Bu arada ağlamam kesilmedi devamJ işlem bitti beni asansorle yukarı aldılar,eşim gorunce yuzumu o şekilde bakışını uzuntusunu unutamam.Nasılsın demesiyle sen bir dışarı cıkar mısın dedim.Neden dedi.Lutfen bir beni yalnız bırakın ağlamak istiyorum dedim.Hayır benim yanımda ağla demez mi,zaten yuzume bakışı elimi tutuşu bu sefer hıckırarak ağlamaya başladım.Hemşire şaşkın.Eşim daha şaşkın ve uzgun.hepsi ne yapacağını şaşırdı.Eşim daha sonraki konuşmalarımızda hayatım boyunca seni ilk kez boyle gordum demişti.
O kadar ağladım okadar ağladım ki tek istediğim bir an once ordan cıkıp gitmekti.Hastabakıcı kadın bile halime okadar uzulmuştu ki yanımdan gidemiyordu.O gunun bende tek artısı icime işlenen iyi ki kocam var,cocukta olmazsa olmaz napayım duşucesinden sonra bir rahtladım.Cunku kocama sevgim bağlılığım ayrı bir boyut kazanmıştı resmen.Ondan bana gecen hissiyatta boyleydi.
2 saat yatıp ,5 ordek idrar boşaltmıştımJnihayet cıkabilirdim.Hemşire gelip yapıp yapmayacaklarımı anlatıyordu.İcimde he he deyip bir an once gitmesini istiyordum.Arabaya bindim ve bir sigara yaktım.Zaten yoktu, tutmayacaktı.Ablamlara gittik ve o gun tamamen zaten yok diye kafamdan attım,ertesi gun gezdik yine yok ki zaten dedim.Her onu bunu yapma dediklerinde aaa hissediyorum zaten yok dedim gunlerce.eşime ikinciyi planlamaya başlayalım bile dedimJ
15.09.2015_SALI
Bugun eşim evde yoktu.Transferin 8.gunu.İcimden bir ses acaba idrar testi yapsam mı .Zaten cok erken cıkmaz ,uzulmem dedim.Ama yok tutmadı diyen bir yanım bir kac gundur acaba varmıdır demeye başlamıştı anlık.Sonra yine ama yoktura geciyordu.Neyse testi yaptım 1 dk sonunda silik 2.cizgi. Yok artık değildir canım dedim.ama testi optuğumu hatırlıyorum.Ama tum belirtilerim regli ile yanıydı.Sadece gouğuslerimde sanki farklı bişey vardı.Birde ara ara batma.Ama nerdeyse regli ile aynıydı,ayırt etmek cok zor.Hic bir şey soylemedim eşime.Carşamba ve Perşembe sabahı yine yaptım .Yine cift cizgi.Hala yok yaaaa değildir diyorumJ Zaten bir kac arkadalım biliyor.
17.09.2015_PERŞEMBE
Perşembe 10.gun doktorumu aradım boyle boyle.Hemen kan testi ver dedi.Erken merken derken ikna oldum vermeye gittim.Sonuc 17:30 ‘da cıkıcaktı.İş yerinde actım ama o kadar soğukkanlıyımkiii.Sonuc 148 .Sadece kendi kendime kolumla bir yes hareketi cektimJ
O bilen bir kac arkadışmla paylaştım.ama bir turlu sevinemedim,heycanlanamadım,sanki uzaktan kendimi izliyor gibiyim.Daha sevinmek icin erken diyorum.Tek heycanlı olduğum hep bir gun hamile kalırsam eşime yapacağım suprizleri planlardım.Tabi hic bir zaman olmadı,tup bebek surecinde zaten test yapacağın tarih belliydi.12.gun .Ama şansım bu sefer yaver gitmiş ve erken oğrenmiştim.Oyle yada boyle eşime supriz yapabilecektim.Arkadaşıyla yemekteydi.Arkadaşı ile haberleşip oldukları yere gittimc.Ben bir yemek yiyip kalkarım siz devam edersiniz diye.Arkadaşının haberi vardıJ Once bir guzel yemeğimi yedim,sonra aa sana ne gostericem deyip cantamdan test kağıdını cıkarmaya yeltendim.Arkadaşının haberi olduğu icin hemen caktırmadan kameraya cekmeye başladı J onune koydum.Bu ne dediJ Arkasına not yazmıştım arkasına bak dedim.ŞOK J hadi canımla başlayıp ağlama gulme sarılmalarla devam etti.Bense transfer gununden sonra hic ağlayamadımJCunku keseyi ,kalp atışını gormeden sevinemeyecektim.
19.09.2015-CUMARTESİ
Artık icim rahattı.Bir akşam once yine idrar testi yapmıştımJ cifti cizgiJ doktro 2.teste gerek yok normalde duşuk cıkanlardan istiyoruz ikiye katlamış mı diye.ama bizim icimiz rahat etmeliydi.Yaptırıcaktım.Hep duşunmuşumdur o gun ilk kez baktırıyor olsaydım 12.gun.Herhalde heycandan olebilridim.Ama cok rahat gittim.Kan verdim.Gidip bir guzle alışveriş yaptım kendime.Donuştede sonuc kağıdını alıp eve geldim.Eşim merakla bekliyordu.Sorun yok dedim.Şukur dedi.Yeni sonuş 368.İkiye katlamıştı.
21.09.2015_PAZARTESİ
Dun gece migrenim cok tutunca ve ağrı kesici icemeyince sabahı sabah ettim.İşe gidemedim.
Eşimle dışarı cıktık.Sağlık ocağında birdaha mı test yaptırsak dedikJ Artık bunye o kadar alıştıki bu kan vermelere iğnelere J kanımı verdim.Boyle sonuctan emin olarak kan vermekte ayrı keyifmişJ
2 saat sonra sonucu aldım.998 .Bir adım daha ileri gitmiştik.Adım adım.Onumuzde daha cok adım vardı.Birde bayram. Bayram donuşu kese kontrolu vardı.İşte en zor ve heycanlısı
28.09.2015 PAZARTESİ-
Trasnferin 22.gunu (5+2) bayram donuşu kese ve sac halkası goruldu.Kalp atışları icin 12 gun sonraya randevu verildi.