Herkese merhaba,
Bizimkisi artık 7 yaşında olan oğlumun kardeş isyanına kayıtsız kalamadığımız bir tup bebek hikayesi...
Şuan ben 34, eşim 41 (kere maşallah) yaşlarındayız.
Ekim 2010 doğumlu oğlum 3yaşında “kardeş” demeye, arkadaşlarının kardeşlerinden bahsetmeye ve eve gelen ya da gittiğimiz misafirlikteki bebeklerle oyun oynamaya bayılmasıyla kararımızı verdik ama evdeki hesap carşıya uymadı. 4 yıl boyunca, yumurta takipleri, klomen, femara gibi yumurta uyarıcılar, ovitrelle gibi catlatma iğneleri denedikten sonra artık şansımızı ve vaktimizi doldurmuştuk. Bu arada 2017şubat ayında hamile olduğumu oğrendiğimizde cok mutlu olmuştuk ama gelişme geriliği (kan testinde 7haftalık gorunuyordu ama ultrasonda 2hafta geriden geliyordu) gosterdiği icin oğrendiğimizin 2. Haftasında kendiliğinden ,mudahaleye gerek kalmadan ama baya sancılı olarak duşuk yaptım. Hafif bir burukluk yaşatsa da aslında hic uzulmedim cunku doğa gerekeni yapmış ve belki de hasta-genetik olarak bozuk embriyodan kurtulmuştu.Hamile kalabiliyorum ,biraz daha bekleyelim derken birkac ay daha kaybettik.
2017 eylul ayında artık tup bebek yaptırmanın gerekliliğine inandık. Herkes gibi araştırmalara başladık. Zaten bir cocuğum olduğu icin devlet rapor cıkarmıyor, tamamen ucrete tabi bırakıyorlar. Bu yuzden zeynep kamil hastanesinde yaptırmak sacmaydı. Ustelik zeynep kamilde raporlu da ucretli de yaptıracaksanız en az 6-8 ay gozden cıkaracaksınız en kotu ihtimalle.
Elimdeki diğer seceneklerle goruşmeye gittim ve altunizade bahceci tup bebek merkezinde karar kıldım. Bir cok merkez ile hemen hemen aynı fiyattı ama tup bebekte dunyada ilk 3 ’te olması secim yapmamı gayet kolaylaştırdı.6750 tl+500 tl rahim dinlendirme ile 7250 odedik toplamda. Bu arada ilk goruşmeye gittiğinizde mutlaka fiyatınıza neyin dahil olduğunu mutlaka yazdırın size verdiği kağıtlara. Altını cizdirmeyin kağıtta verdikleri yazıların. Direkt yazsınlar sonradan bizim gibi ek 450 tl muayene ucretini de almaya kalkıştıklarında şoka girmeyin. Neyseki azcık bastırma ile hallettik. Elimize birer tane yapılacak testlerin olduğu listeleri tutuşturdular. Eşimin ki hadi neyse, 3 tane test ama bana; maşallah... doşemişler. Oldu gozler faltaşı.
Erkek icin;
Anti hcv(acil serum) ,anti hiv 1-2 ve hbsag serum istendi. Bunlar sağlık ocağında yaptırılıyor 5dk da.
Sıra kadınlardan istedikleri testlerde;
Erkeklerden istediklerinin aynıları,
Anti tpo, prolaktin serum, rubella(kızamıkcık) serum, hemogram tam kan, tsh serum, glukoz tolerans testi (ogtt) bizim bildiğimiz 75 gr şeker yuklemesi, vitamin b12, vitamin d ve amh (anti mullerian hormon)
Bunların yarısını sağlık ocağında yapmıyorlar, o yuzden en iyisi bir devlet hastanesinde kadın doğum doktoruna gidip tatlı dille bu testleri yapmasını rica etmeniz. Ama amh testini yapmıyorlar. Bu test sizin yumurtalık rezervinizi oğrenmeniz icinmiş. Hatta aşağı yukarı kac yaşında menopoza gireceğinizi bile oğrenebiliyorsunuz. Mecbur ozelde yaptırdık ve bahceci kliniğinde 220 tl ye yaptırdık. Zeynep kamil hastanesinde yapmadılar bu testleri bu arada. Ben bir arkadaşımın yardımıyla başka bir devlet hastanesinde halledebildim. Zeynep kamili raporsuz yani ucretli (2000tl+ilaclar)secmememdeki bir neden de insanlara kotu davranmaları( tamam bazıları gercekten hakediyor olabilir) ve burunlarından kıl aldırmamaları...neyse
Devlet hastanesinde işiniz uzun surecek.şeker yuklemesi testinden dolayı o yuzden canınızın sıkılmasını engellemek icin kitap gazete muzik bir şey edinin mutlaka ac karnına gideceğiniz icin mutlaka cok erken saati secin ki oğleden sonraya kalıp boşuna beklemeyin. Toplamda 3 saat surecek işiniz. Yani gunun ilk randevusunu kapın, rahat edin.
Erkekler icin arada en az 3 hafta olan 2 farklı tarihe ait spermiogram testi de istiyorlar. Eşimi zorla zeynep kamil hastanesine goturdum.Butce gittikce sarsılıyor diye ama test ve sonucu icin taaaa ,3 ay sonrasına gel, dedikleri icin arkamıza bakmadan kactık oradan. Zaman cok kıymetli artık,malum...
Testleri tamamladık ve adetimizin ikinci gunu kliniğe gittik.vajinal ultrason ile muayenenin ardından bir sıkıntı ya da gebelik (hamileyken de adet gibi olunabiliyor ve buna ustune gorme deniliyor) gorulmeyince aşağıda gorseli olan ilac tarif kağıdı verildi.