Biz daha evvel bulent tıraşta tup bebek denemiştik. Sonuc negatifti. Bulent bey sonraki goruşmede benim basit bir hasta olduğumu tekrar denersek gebe olabileceğimi soyledi. Ben de kendisine eşimin sperm sonuclarına bakmadan tup bebek yapmalarının hatalı bir tedavi oldugunu, kendilerinin başarısının kadındaki problemler icin gecerli oldugunu, tup bebek icin asıl zorluğun erkek sorunu olduğunu belirtip cıktım. Calıştığım işyeri ege univ veya devlet hastanesinden bir rapor getirirsek tum yaptığımız masrafları karşılayacağını soyledi. Biz de bir univ hastanesinde başhekim olan urologa gittik. Urolog guncel tahlillerde de sorun cıkarsa rapor vereceğini iletti.. Esime elle muayenesinde sorun olmadığını soyledi spermiyografi istedi. Beklediğimiz gibi sorunlu cikti. Sonra doppler ultrason istedi. Iki taraflı 2.derece varikosel cikti. Oysa tum yaptığım araştırmalarda varikoselin en doğru teşhisinin elle muayene ile yapıldığı belirtiliyor. Eşim zaten doktorun gerekli olduğunu soylemesine rağmen ameliyat olmayı kesinlikle reddediyor. Ben ise hala şuphe icindeyim. Elle muayenede cıkmayıp sperm testi sonrası doplerde cıkan varikosel sizce doğru mu? Bu konuda dogru sonyc icin hangi doktoru onerirsiniz ? Saygılarımla