Pure Energy yonetici ortağı Argun Karacay, Rusya-Ukrayna savaşının; enerjide arz guvenliği başlığını gundemin ilk sırasına cıkardığını anlattı.
NTV ’de Yeni Enerji programında, Zehra Kucuk ’un sorularını yanıtlayan Karacay, enerji sektorundeki son gelişmeleri değerlendirdi.
Karacay, yenilenebilir enerjinin yeşil donuşumdeki yerini vurgularken yeşil hidrojenin neden umut olacağını ve bu alanda Turkiye ’nin potansiyelini anlattı:

“Rusya–Ukrayna savaşı, enerji arzı guvenliğinin altını ciziyor. Bir ulkeye bağımlıysanız, gazı kesiyorum dediği anda caresiz kalabilirsiniz. Bu nedenle bir yndn alternatif enerji kaynaklarına yonelmek bir yandan da yenilenebilir enerji uretimini arttırmak temel hedefe donuştu. Tumu, yeşil hidrojen uretiminde buluşan bir surec yaşıyoruz.

Guneşten, ruzgardan elektrik elde ediliyor. Sonra bu elektriği suyu ayrıştırarak, elektrolize ederek yeşil hidrojen uretiliyor.

Bu hem elektriği depolamaya yarıyor, hem de yakıt olarak kullanılabiliyor.

Atık, saf su olunca da en değerli tercih nedeni oluşuyor.

Ben, İngiltere ’deki eğitimimin hemen devamında sorumlu bir duny vatandaşı anlayışıyla yenilenebilir enerji alanında calışmaya başladım. Şimdi, kendi şirketimizle yuruttuğumuz faaliyetlere gelene dek sektoru iyice deneyimlemiş oldum. Turkiye ’nin ruzgar ve guneş enerjisi santralleri icin doal zenginlikleri buyuk bir potansiyel sunuyor.

Bu potansiyeli bir an once hayata gecirmeye cabalamalıyız.

Avrupa Birliği, yeşil hidrojen uretimi kadar kullanımı da onde tutuyor. Tum gelişmeler, Turkiye ekonomisinin de buyuk kazanc sağlayacağı, enerji ithalatcısından ihracatcıya donuşebileceği bir potansiyele goturuyor.

Ayrıca, Enerji bağımsızlığı icin, yeşil hidrojenle tamamlanacak uretim, bize buyuk guc verecektir. AB ’nin 27 uyesinden 16 ’sı yeşil hidrojen stratejisini acıkladı. Bizim de calışmalarımız suruyor. Turkiye ’nin stratejimizi oluşturup uretime gecmesi, hem ulkemiz hem de cocuklarımızın geleceği acsından son derece değerli."
Yeşil Hidrojenin kaynağı ne? Geleceğin yakıtı mı olacak?

Turkiye ’de Yeşil Hidrojen potansiyeli ne durumda?

Zehra Kucuk soruyor, Pure Energy Yonetici Ortağı Argun Karacay yanıtlıyor...

“Yeni Enerji” bugun 15.30 ’da NTV ’de@h2derofficial pic.twitter.com/UKEB2TS13X
— NTV (@ntv) September 23, 2022
  • Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala