Merhaba hanımlar 2. denememi gun gun sizinle paylaşmak istiyorum. Olumlu yada olumsuz herşey başım gozum ustune.

Oncelikle bu konuyu @esraamavi ' den esinlenerek acıyorum.

Esra mavi nin konusunu buraya iliştiriyorum onuda okuyabilirsiniz. : https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/tup-bebek-gunlugum-tedaviye-yeni-baslayanlara.1018110/

Şimdi benim hikayeme gelecek olursak ; 2017 Eylul ayında negatif denemem oldu. Hemen yumurta toplanıp 2 tane sağlıklı 5. gun embriyosu transferi yapılmıştı ama kısmet olmadı.

2. denememi Gurgan Clinik te yapıyorum. 3 ay once Ofis Histeroskopi yapıldı. Bir problem cıkmadı.

Adet Başlanğıc tarihim : 24 Temmuz

25 temmuz Carşamba : Gonal F 300 unite
26 temmuz Perşembe : Gonal F 300 unite
27 temmuz Cuma : Gonal F 300 unite
28 temmuz Cumartesi : Gonal F 300 unite
29 temmuz Pazar : Gonal F 300 unite + Cetrotide 0,25
30 temmuz Pazartesi : Gonal F 300 unite + Cetrotide 0,25 ( KONTROL : Yaklaşık 10 tane yumurta var ve 11-13 mm boyutlarında)
31 temmuz Salı : Gonal F 300 unite + Cetrotide 0,25
1 ağustos Carşamba : Gonal F 300 unite + Cetrotide 0,25 (KONTROL : Yumurta boyutları 15-16 mm)
2 ağustos Perşembe : Gonal F 300 unite + Cetrotide 0,25 ( KONTROL : Yumurta bouytları 17-18 mm ) + 22:00 DA CATLATMA İĞNESİ VURULDU
3 ağustos Cuma : İğne ilac yok boş
4 ağustos Cumartesi : Saat 10da yumurta toplama oldu. Toplam 15 yumurta toplandı 10 tanesi olgun işleme alındı.

6 ağustos Pazertesi : 9 tane yumurta dollenmiş ve embiriyo oluşmuş. Yarın 3. Gun embriyosu transferi var diye haber geldi merkezden.

7 ağustos Salı : Saat 14de 2 tane iyi kalitede embiriyomu transfer ettiler.

19 ağustos 2018 test gunu.

Evet transferin 9. Gunu evde yaptığım gebelik testi negatif cıktı bizde kandanda bakalım yoksa artık yolumuza bakarız dedik.

9. Gun : 4 negatif cıktı ve ben tutmadı dedim dikkat ettiğim herşeyi bıraktım. Ev temizledim. Uzun yuruyuş yaptım. Ama doktorum ilaclara devam dedi onun zoruyla devam ettim.

12. Gun : 17
14 Gun : 50
16. Gun : 110
18. Gun : 264
20. Gun : 626
22. Gun : 1233

Ve evet gebeydim. 2 aşılama 1 negatif tup bebek denemesinden sonra 2. Tup bebekte gec tutunma ile hamile kaldım. İlk kese muayenemde 5 hafcalıkken kese gorundu fakat tam tupun ucunda buyuduğu soylendi. 3 secenek vardı.

Ya tupe kacıp dış gebelik olacak
Ya rahim icine inip sağlıklı gebelik devam edecek.
Yada duşuk olacaktı. Cunku bulunduğu yerde buyuyemezmiş.

1 hafta sonraki kese kontrolumde kese rahim icine doğru gelmişti ama etrafında kanama kanalı oluşmuştu. Zaten o hafta ici kanamam oldu. Duşuk yapıyordum. Hem kesem hem yolk sac kesesi gorunmuştu. Ama tutunamadı kuzum bana cok cabaladı ama olmadi. Duşuk sonunda icimde parcalar kaldığı icin 11 eylulde kurtaj oldum.

Şuan cok ama cok uzgunum. Ama benimde cocuğum olabiliyormuş bunu biliyorum. Rabbim nasip edecek hemde en guzelini.

Şimdi merak edenler icin bir kac birşey yazmak istiyorum.

**Negatif olan denemem şu şekildeydi ;

5. Gun embiriyosuydu ve birisi iyi birisi orta kalitedeydi.
Adet belirtim olmuştu.
Cok yoğun akıntım olmuştu
Adet sivilcem olmuştu
Negatif sonuclandı ilacları bırakınca 3 gun sonra adet olmuştum.

** Pozitif tup bebek denememde ;

3. Gun embiriyosu birisi iyi birisi orta kaliteydi.
1 tanesi tutunmuştu
Adet belirtilerim vardı.
Adet sivilcem cıkmıştı.
Akıntım vardı.
Beta hcg cok duşuk cıksada 2 kat artarak devam etti.
Ve sonuc pozitifti fakat duşukle sonuclandı.

Şimdi birazcık dinlenip yeni denemeye başlıcaz. Dualarınıza talibim.