Hamuru yapmak icin, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyinip. 8 corba kaşığı tereyağ ve eritme peynirini katıp, bıcakla kucuk parcalar halinde kesinin. Parmaklarınızla, yağ ve peyniri una, ekmek ici gorunumu alıncaya kadar yedirinin. 1 corba kaşığı soğuk su katıp, kaşıkla una yedirin. Kremayı katarak yedirin. Ellerinizle hamuru, purtuksuz olana kadar yoğurunup, Hamuru top yapıp, yağlı kağıda sararak, buz dolabında yarım saat dinlendirin. Harcını yapmak icin, tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırın. Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurup. Tencereyi ateşten alın ve maydanoz, krema ve kıyılmış yumurtayı katarak bir kenara bırakın. Fırınınızı orta sıcaklığa getirip, ısıtın. 1 tatlı kaşığı yağla buyuk bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara koyun. Hamuru buzdolabından cıkarıp, hafifce unlanmış bir tezgahta cok ince acın. 7,5 cm'lik biskuvi keseceği ile hamuru daireler biciminde kesip Her hamur yuvarlağının ortasına, harctan 1 tatlı kaşığı koyun. Yumurta ve suyu, bir fincanda karıştırıp, hamurların kenarlarını bu karışımla ıslatınız. Hamurları yarım daire biciminde katlayıp, kenarlarını catalla bastırarak yapıştırın. Borekleri tepsiye yerleştirip, ustlerine kalan yumurtayı surun. Borekleri, fırında 20 dakika, renkleri nar gibi olana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp, borekleri sıcak olarak ya da tel ızgarada soğuttuktan sonra servis yapın.(afiyet olsun)
Prioşki (Rus boreği)
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Prioşki (Rus boreği)
-
23-09-2022, 17:28:03
Hamuru yapmak icin, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyinip. 8 corba kaşığı tereyağ ve eritme peynirini katıp, bıcakla kucuk parcalar halinde kesinin. Parmaklarınızla, yağ ve peyniri una, ekmek ici gorunumu alıncaya kadar yedirinin. 1 corba kaşığı soğuk su katıp, kaşıkla una yedirin. Kremayı katarak yedirin. Ellerinizle hamuru, purtuksuz olana kadar yoğurunup, Hamuru top yapıp, yağlı kağıda sararak, buz dolabında yarım saat dinlendirin. Harcını yapmak icin, tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırın. Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurup. Tencereyi ateşten alın ve maydanoz, krema ve kıyılmış yumurtayı katarak bir kenara bırakın. Fırınınızı orta sıcaklığa getirip, ısıtın. 1 tatlı kaşığı yağla buyuk bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara koyun. Hamuru buzdolabından cıkarıp, hafifce unlanmış bir tezgahta cok ince acın. 7,5 cm'lik biskuvi keseceği ile hamuru daireler biciminde kesip Her hamur yuvarlağının ortasına, harctan 1 tatlı kaşığı koyun. Yumurta ve suyu, bir fincanda karıştırıp, hamurların kenarlarını bu karışımla ıslatınız. Hamurları yarım daire biciminde katlayıp, kenarlarını catalla bastırarak yapıştırın. Borekleri tepsiye yerleştirip, ustlerine kalan yumurtayı surun. Borekleri, fırında 20 dakika, renkleri nar gibi olana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp, borekleri sıcak olarak ya da tel ızgarada soğuttuktan sonra servis yapın.(afiyet olsun)