Erkek İnfertilitesi Azospermiyle mucadele edenlere umut olsun
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Erkek İnfertilitesi Azospermiyle mucadele edenlere umut olsun
-
23-09-2022, 17:21:41Merhabalar. yaklaşık bir bucuk yıldır bu sayfalarda nerdeyse her mesajı okudum. bazıları bana umut oldu bazıları da umudumu kırdı. 2017 temmuzunda bir senelik evliyken eşimin aospermi olduğunu oğrendik. ben 36 eşim 45 yaşındaydı o sırada. eşim kucukken testis torsiyonu ameliyatı olmş ve bir testisi alınmış. doktor ilerde hic bir sorun olmaz demiş. eşim de asla aklına getirmemiş ondan bir şey cıkar diye. teşhisi oğrendiğimizde 19 mayıs tıp fakultesinde tahlillerimiz yapılıyordu. benim de yaşın ve fsh değerimin 12 olması nedeniyle direk tup bebeğe başladı İdris hoca. ilacları almaya başladım. eşim icin de mikrotese olacak dedi ilaclarla filan vakit kaybetmeyelim. ameliyat beni endişelendirdi eşimin sağlığını olumsuz etkiler mi diye sorun olmıcak dedi sperm de bulunur uyuk ihtimal dedi. bunu soylerken sadece sperm tahlili vardı elinde başka hic bir hormon değerine bakılmadı bile. bu beni biraz tedirgin etmedi değil. neye dayanarak bu sonuca viarabilir sadece tecrube yeterli mi diye tereddutlerim oldu. doğrusu doktora karşı bir guvensizlik oluşmadı değil. surec ilerlerken ertesi hafta ben ankarada bir klinikle calışıyorum dedi yumurta toplama ve transfer orda gercekleşecek. bu da ikinci olaydı tedirginlik yaratan. bizim fakulteye gitme nedenimiz daha guvenilir para icin umutları kullanmayacakları duşuncesiydi. neticede biz sadece bir yıllık evliydik ve zaten tedavi devlet tarafından karşılanmıcaktı parasında değildik işin ama neden bu baştan soylenmemişti. neyse dedik ona da artık başlandı tedaviye. ankara genartta once eşimin mikriotese operasyonu oldu mufit hoca gercekleştirdi. ben de dışarda sonucu bekliyordum. cok şukur sperm bulundu beni yumurta toplamaya aldılar. 9 yumurtadan 3u doluydu sadece 1 embriyo oldu. transfere idris hoca gelmedi genartın doktoru sertac bey gercekleştirdi . operasyon başında hemşirelerin anlayışsızlığı beni cok gerdi ve ağladım ameliyathanede duşunebiliyo musunuz? neyse ilk transfer başarısızlıkla sonuclandı. eşimin dondurulmuş spermleri genarttaydı. o nedenle kinci denemeyi yine ankarada yapmak en mantıklısıydı. aynı doktorla devam edip etmeme konusunda cok duşundum. bir turlu yakınlık kuramamıştım doktorla icsel olarak. o neden bir arkadaşımın tavsiyesiyle gazide nuray hocaya gittik. o da genartla calışıyomuş. doktorumuz gercekci bir kadındı olabilecek her şey konusunda bilgilendirildik. dondurulmuş spermlerim az olduğunu cozulunce canlı kalmazsa tekrar bir operasyon gerekebileceğini bu sefer bulunmama ihtimali olduğunu soyledi. bubiraz moral nozukluğu yaptı tabi. bizi bir urologla goruşturdu. genarta gelen Ahmet Hakan hoca. gerekirse bir operasyon olacaksa doktorla bir ongoruşme yapmanın iyi olacağını soyledi. bu arada eşimin hormon değerlerine bakılmıştı. fsh 99 filandı bu değerle sperm bulunması gercekten buyuk şanstı. bir ikinci şansımız olur mu bilmiyorduk. Ahmet hakan hoca dondurulmuşların yeterli olacağını duşunduğunu soyledi ki oyle oldu cok şukur. ben kinci deneme oncesi bal polen arı sutu karışımı yemiştim iki ay kadar. ikinci yumurta toplamada 11 yumurta toplandı 8. doluydu sanırım 7 si dollenip coğaldı. yine 3. gun 3 embriyo transfer edildi ve cok şukur kızım şu an iki aylık olmak uzere. eşim Ahmet Hakan hocayla goruşunce doktor bu hormon değerlerinin ilerde vucutta kronik rahatsızlıklara neden olabileceğini o nedenle bir sure hormon tedavisi gormesini tavsiye etti ve sonucları telefonla takip etti. benim icin rahat etmediğinden samsunda ozel bir hastanede bir urologla sureci goruşmek ve tedavinin gidişatı hakkında fikrini almak istedik. doktor tedavinni uygun olduğunu surecin olması gereken gibi gittiğini soyledi eşimin değerleri duşmuştu fsh 17 gibi bir değerdi. ve şunu soyledi :SİZ BU KAPIDAN GİREN EN ŞANSLI HASTALARDAN BİRİSİNİZ BUNU BİLİN. ZİRA SİZ BU İLK TAHLİL SONUCLARIYLA BANA GELSEYDİNİZ SİZİN COCUĞUNUZ %95 OLMAZ DERDİM DEDİ. DİYECEĞİM O Kİ ALLAH NASİP EDERSE KISMET OLUYOR. Biliyorum elde değil insan uzulmeden edemiyor ama lutfen inancınızı kaybetmeden moralli gidin tedavilere. hatta ikinci tedavide ankarada ilacları aldığımız eczacı sizin cocuğunuz olur ben size diyim o kadar pozitifsiniz ki buraya gelen hic kimse bu kadar rahat değil dedi.