Kıyma,bayat ekmek.rendelenmiş kurusoğan,tuz ve karabiber iyice yoğrulur ve buzdolabında bekletilir.En az 2 saat dinlenen kıyma tekrar yoğrulduktan sonra,iki parmak genişliğinde 8 parcaya ayrılıp uzunca bir şekil verilir.Kofteler teflon tavada cok az sıvı yağ ile (cok pişmemek koşulu ile )pişirilir. Yufka sekiz eşit parcaya bolunur ve pişip soğuyan koftelerimiz tek tek yufkalara sarılır.Uzerlerine yumurta akı surulup corekotu serpilir.180 derecede ısıtılmış fırına atılır. Fırında ustu esmerleşince cıkarılır servis tabağına alınır .Ayrı bir yerde rendelenmiş domates tuz , salca ve tereyağı ile sos hazırlanır.
Patatesler iyice yıkanır biraz haşlanır . Haşlanan patatesler dorde bolunup sıvı yağ ile yağlandıktan sonra 200 derecelik fırında kabukları soyulmadan dış kabukları sertleşinceye kadar pişirilir.
Fırından cıkıp servis tabağına aldığımız koftelerin yanına patatesler ve yoğurt konur uzerine ise domates sosumuz konduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun...