Fırını iyice kızdırın (230-240 derece). Hindinin ic kısmını tuzlayın, biberleyin, sebzeleri soyarak elma kabuğu ile ekmek icini sutle ıslatılmış olarak hindinin icine yerleştirin.
Folyo kağıdını yayın, fume dilimlerinin yarısını yanyana dizin. Uzerine hindiyi oturtun, kalan dilimlerle hindinin ust kısmını kaplayın. Folyoyu cok sıkı kapatın. Sarma ve kapatma işleminin dikkatle ve cok sıkı yapılması gerekir.
Kızgın fırında once 1 saat, sonra ısısı 100-120 dereceye indirilmiş fırında hindinin kilosu kadar saat pişirin. (3 kg. hindi icin 3 saat)
Bu tarifte kullanılan fume hindiyi buyuk şarkuterilerde bulabilirsiniz. Ancak damak alışkanlığınıza ve butcenize gore miktar ve cinsini de değiştirebilirsiniz.
alıntıdır